Table of Contents

  Adres:

  Henri Jasparlaan 93,
  1060 Sint-Gillis (Brussel)

  Tel.: + 32 2 533 97 86
  E-mail: info@ombudsgdw.be
  Website: www.ombudsgdw.be

  Een bemiddelingsaanvraag indienen
  via Belmed

  Voor welke problemen  

  Elke burger – schuldeiser én schuldenaar, particulier én ondernemer - die zich in zijn rechten geschaad voelt door de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder en een bemiddeling wil opstarten, kan terecht bij de ombudsman.

  De ombudsman verleent geen juridisch advies en beantwoordt geen juridische vragen. De ombudsman behandelt ook geen formele klachten.

  Voor juridisch advies kunt u terecht bij de juridische dienst van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders. Die is elke weekdag, met uitzondering van de woensdag, bereikbaar tussen 9u en 12u op het nummer + 32 2 538 00 92 of via e-mail: legal@nkgb-cnhb.be.

  Indien u meent dat een formele klacht op zijn plaats is, moet u de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders of de arrondissementskamer van de plaats waar u woont aanschrijven.

  Kosten

  De bemiddeling van de ombudsman is volledig gratis

  Talen

  Talen waarin de procedure kan worden gevoerd:

  • Nederlands
  • Frans

  Territoriale bevoegdheid:

  • België

  Formulier voor bemiddelingsaanvraag

  Meld uw probleem

  Hoe werkt het?

  Indien een aanvraag ontvankelijk en volledig is, krijgt u de bevestiging dat uw dossier wordt opgestart. Vervolgens neemt de ombudsman contact op met de betrokken gerechtsdeurwaarder om de bemiddeling op te starten. De behandeltijd van een dossier duurt maximaal 90 dagen, uiteraard afhankelijk van de moeilijkheidsgraad ervan. De behandeltijd kan éénmaal verlengd worden met maximum 90 dagen.

  De belangrijkste verplichte voorwaarden zijn:

  • U hebt zelf in het jaar vooraf geprobeerd om het geschil rechtstreeks met de gerechtsdeurwaarder op te lossen, zonder daarbij succes te hebben geboekt;
  • De aanvraag mag niet anoniem gebeuren: u dient uw identiteit en uw adres te vermelden;
  • De vermelding van de betrokken gerechtsdeurwaarder is verplicht;
  • U hebt geen klacht ingediend bij de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders, een arrondissementskamer of een andere ombudsdienst.

  Procedurereglement

  procedurereglement

  Laatst bijgewerkt
  18 oktober 2023