vacaturesVacatures   stagesStages   onze voordelenVoordelen   Onze organisatieBeroepen  

De FOD Economie telt vandaag 1.779 medewerkers die ten dienste staan van consumenten en ondernemingen.

Wat zijn onze kerntaken?

De FOD Economie probeert dagelijks om de Belgische en internationale economische markt beter te kennen om de economische actoren te kunnen ondersteunen en beschermen. De verschillende aspecten van het economisch landschap zijn veelvuldig en uiteenlopend, net zoals de beroepen die bij de FOD Economie worden uitgeoefend. Economen, juristen, statistici, ingenieurs, controleurs, scheikundigen, administratieve medewerkers, communicatieverantwoordelijken, ... zijn bij ons tewerkgesteld.

Talrijke mogelijkheden voor toekomstige medewerkers dus!

Waar is de FOD Economie gesitueerd?

Onze kantoren zijn gesitueerd in Brussel, maar we beschikken ook over gedecentraliseerde gebouwen in Antwerpen, Namen, Charleroi, Gent, Haren, Hasselt, Luik, Leuven en Bergen.

Zin om bij ons aan de slag te gaan?

Hecht u belang aan de bescherming van de consument en/of hebt u zin om ondernemingen verder te helpen? Wilt u uw kennis in de praktijk omzetten in een gevarieerde en boeiende werkomgeving? Misschien is een job bij de FOD Economie dan iets voor u?

 

Raadpleeg snel onze vacatures en ons stageaanbod.

Hoe gaat u te werk?

Solliciteer via Selor-Bosa, het selectiebureau van de federale overheid:

 • Maak uw profiel aan op de website van Selor-Bosa.
 • Selecteer de job die overeenstemt met uw profiel en interesses.
 • Solliciteer voor de job.

We aanvaarden ook spontane sollicitaties, die we een jaar lang bewaren.

Stuur ons uw cv:

 • Per e-mail naar jobseco@economie.fgov.be
 • Per post naar

  Stafdienst Personeel en Organisatie
  Dienst Personeelsbewegingen
  Vooruitgangstraat 50
  1210 Brussel

Statutaire functies

Een statutaire job is een vaste benoeming van onbepaalde duur. Een "statutair" heeft geen individueel arbeidscontract maar is onderworpen aan het specifieke ambtenarenstatuut. Dit statuut garandeert een vaste aanstelling (na een stageperiode), loopbaanperspectieven en interessante pensioenvoorwaarden. Als statutair werknemer kunt u van functie veranderen:

 • binnen uw dienst (via een promotie)
 • binnen een andere organisatie (via federale mobiliteit of via promotie).

Meer weten

Contractuele functies

Een contractuele functie is gebaseerd op een arbeidsovereenkomst en kan zowel van bepaalde als van onbepaalde duur zijn. Wanneer een contractuele werknemer in dienst treedt, heeft hij hetzelfde brutosalaris als zijn statutaire collega, maar zijn carrièrekansen zijn beperkter.

Meer weten

Wanneer de FOD Economie contractuele functies wil invullen, spreekt hij eerst en vooral de reeds geslaagde kandidaten van zijn bestaande statutaire reserves aan. Levert dit niets op, dan worden de contractuele selecties gepubliceerd op de website van Selor - Bosa.

Startbaanovereenkomst

Een startbaanovereenkomst of Rosetta-contract is een contract van bepaalde duur dat verlengd kan worden tot u 26 jaar wordt. Het geeft u de kans om de sfeer bij onze FOD op te snuiven en werkervaring op te doen.

Onze Waarden

onze-waarden.jpg