Werken bij de FOD Economie

vacaturesOnze vacatures   stages Onze stages onze voordelen Onze voordelen Onze organisatieOnze organisatie

travailler-chez-nous-droite.jpgDe FOD Economie telt vandaag 1.800 medewerkers die ten dienste staan van consumenten en ondernemingen.

Wat zijn onze kerntaken?

De FOD Economie probeert dagelijks om de Belgische en internationale economische markt beter te kennen om de economische actoren te kunnen ondersteunen en beschermen. De verschillende aspecten van het economisch landschap zijn veelvuldig en uiteenlopend, net zoals de beroepen die bij de FOD Economie worden uitgeoefend. Economen, juristen, statistici, ingenieurs, controleurs, scheikundigen, administratieve medewerkers, communicatieverantwoordelijken, ... zijn bij ons tewerkgesteld.

Talrijke mogelijkheden voor toekomstige medewerkers dus!

Waar is de FOD Economie gesitueerd?

Onze kantoren zijn gesitueerd in Brussel, maar we beschikken ook over gedecentraliseerde gebouwen in Antwerpen, Namen, Charleroi, Gent, Haren, Hasselt, Luik, Leuven en Bergen.

Enkele getuigenissen van onze medewerkers

Alleen of in teamverband draag ik bij tot het scheppen van de randvoorwaarden voor de oprichting en groei van kmo’s. De door de FOD Economie voorgestelde opleidingen laten me toe om mijn kennis in dit domein te verdiepen. Sylvie, econoom (Studiedienst van het KMO-Observatorium)

Mijn werk bestaat erin om de e-commercepraktijken van ondernemingen in de sector van de nieuwe technologieën te controleren. Het is een zeer interessant domein, aangezien het voortdurend evolueert en de consumentenbescherming hierbij centraal staat! Amélie, inspecteur (Cel Internetbewaking)

Na een opleiding rechten heb ik nog een bijkomende opleiding economie gedaan. Mijn job bij de FOD Economie maakt het voor mij mogelijk om mijn twee interessegebieden te combineren. Jessica, jurist (Dienst Marktreglementering)

Ik werk al 13 jaar bij de FOD Economie en verveling komt nooit ter sprake! Ik los dagelijks verschillende informaticaproblemen op. De klantendienst geeft me volle voldoening. Wendy, infomatica (Dienst Helpdesk KBO)

In het kader van mijn werk controleer ik de kwaliteit van de aardolieproducten om na te gaan of de toepasselijke reglementering wordt nageleefd. Er is geen doorsneewerkdag: het werk is zeer gevarieerd en dit is juist wat me bij deze functie aanlokte. Julian, controleur (Dienst Kwaliteit van Aardolieproducten)

Zin om bij ons aan de slag te gaan?

Raadpleeg snel onze vacatures en ons stageaanbod