een stageaanvraag indienen

stages.jpg

Communicatie Statistiekolympiade

Master / Hogeschool

Je wordt ingeschakeld in de communicatie over de Europese Statistiekolympiade in België. Je communiceert over het hele verloop aan leerlingen, leerkrachten en stakeholders. Je zorgt voor tekst- en vooral beeldmateriaal tijdens de hele competitie en brengt nieuwe ideeën aan om te communiceren naar de specifieke doelgroepen. Je werkt vanuit ons kantoor in Brussel maar gaat ook vaak op pad naar deelnemende scholen in België. Je volgt ook de andere EU-landen op die een Statistiekolympiade organiseren.

Meer info (PDF, 100.31 KB)

Analyse goederenhandel

Master / Bachelor

Analyse van de goederenstromen en hun douanetarieven in het kader van onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomsten (EU, WTO, ...) en Belgische economische missies (kamers van koophandel, ...) om zo de problematisch hoge tarieven en de opportuniteiten te identificeren voor de Belgische bedrijven. Als hulpmiddel bij de analyse wordt u een stappenplan en een indicatief model ter beschikking gesteld.

Meer info (PDF, 95.77 KB)

Copywriter - Redacteur

Master / Bachelor

Zin in een ervaring binnen een team van professionele copywriters? Wil je deelnemen aan de uitwerking van nieuwsbrieven en aan het schrijven van webinhoud voor het internet en intranet van de FOD Economie? Dan is deze stage perfect voor jou!

Meer info (PDF, 118.75 KB)

Ondersteuning van de coördinatiecel Handels- en Investeringsbeleid

Master

Zin om betrokken te worden bij de onderhandelingen tussen de Europese Unie en haar handelspartners, waaronder de onderhandelingen bij de WTO en bij het bepalen en verdedigen van de Belgische economische belangen in deze onderhandelingen? Dan is dit stageaanbod iets voor jou.

Meer info (PDF, 105.08 KB)

HR Learning

Master - Bachelor

U werkt op de dienst Opleidingen en neemt deel aan de ontwikkeling en implementatie van het Globaal Ontwikkelingsplan (GOP). U helpt collega’s bij het organiseren van workshops, u neemt deel aan opleidings- en coachingtrajecten voor bepaalde doelgroepen, ...

Meer info

Java Ontwikkelaar

Master - Bachelor

U werkt binnen de groep "Business Applications" bestaande uit een tiental Java-ontwikkelaars. Met de hulp van uw collega’s ontwikkelt u een generieke Java-module die voor zoveel mogelijk webpagina's kan worden gebruikt.

Meer info

Facilitaire ondersteuning en algemene administratieve ondersteuning

Secundair onderwijs – Hogeschool (eventueel)

Als medewerker van de facilitaire dienst maakt u kennis met de verschillende facetten van facilitymanagement en, meer bepaald het verwelkomen van bezoekers, het behandelen van binnen- en buitenkomende post, …

Meer info

Voor meer informatie over de stages, ga naar de pagina "Onze stages".

Hoe dient u een stageaanvraag in?

  • Vul ons sollicitatieformulier in en stuur het aan student_stage@economie.fgov.be, samen met uw cv en de stageovereenkomst (indien u er een hebt) van uw school.
     

  • Vindt u uw gading niet in de aangeboden stages?
    Stuur ons een spontane aanvraag aan student_stage@economie.fgov.be via ons sollicitatieformulier, vergezeld van uw cv en de stageovereenkomst (indien u er een hebt) van uw school. Wij onderzoeken dan of u in aanmerking komt voor een stage in onze FOD.

Download het sollicitatieformulier (DOCX, 52.7 KB)

Goed om te weten

  • Onze stages vinden plaats in België en voornamelijk in Brussel;
  • De duur van de stage hangt af van uw studies en van het gekozen project (gaande van enkele dagen tot meerdere maanden);
  • Onze stages worden nooit vergoed;
  • De verplaatsingskosten met het openbaar vervoer in België worden echter terugbetaald.

Contact

Voor meer informatie: student_stage@economie.fgov.be