een stageaanvraag indienen

stages.jpg

Analyse goederenhandel (m/v/x)

Master - Bachelor

Analyse van de goederenstromen en de evaluatie van de douanetarieven in het kader van onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomsten (EU, WTO, ...) om zo de problematische tarieven en de opportuniteiten te identificeren voor de Belgische bedrijven. Als hulpmiddel bij de analyse krijg je een stappenplan en een indicatief model ter beschikking. Je maakt een verslag (en een presentatie ) waarin je de resultaten van jouw berekeningen toelicht.

Meer info (PDF, 85.21 KB)

Ondersteuning van de coördinatiecel Handels- en Investeringsbeleid (m/v/x)

Master

Zin om betrokken te worden bij de onderhandelingen tussen de Europese Unie en haar handelspartners, waaronder de onderhandelingen bij de WTO en bij het bepalen en verdedigen van de Belgische economische belangen in deze onderhandelingen? Dan is dit stageaanbod iets voor jou.

Meer info (PDF, 85.62 KB)

Copywriter/redacteur (m/v/x)

Master / Bachelor

Zin in een ervaring binnen een team van professionele copywriters? Wil je deelnemen aan de uitwerking van nieuwsbrieven en aan het schrijven van webinhoud voor het internet en intranet van de FOD Economie? Dan is deze stage perfect voor jou!

Meer info (PDF, 86.63 KB)

HR Learning and development (m/v/x)

Master - Bachelor

U werkt op de dienst Opleidingen en neemt deel aan de ontwikkeling en implementatie van het Globaal Ontwikkelingsplan (GOP). U helpt collega’s bij het organiseren van workshops, u neemt deel aan opleidings- en coachingtrajecten voor bepaalde doelgroepen, ...

Meer info

Java-ontwikkelaar (m/v/x)

Master - Bachelor

U werkt binnen de groep "Business Applications" bestaande uit een tiental Java-ontwikkelaars. Met de hulp van uw collega’s ontwikkelt u een generieke Java-module die voor zoveel mogelijk webpagina's kan worden gebruikt.

Meer info

Marketing/communicatie (m/v/x)

Master / Bachelor

De dienst Nationale Standaarden (SMD) maakt deel uit van de Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Economie.
SMD heeft tot doel om de kwaliteit van de metingen in België te verzekeren door de traceerbaarheid naar het International System of Eenheden (SI) te garanderen door een verband te realiseren tussen de precisieapparatuur of de standaarden van de klant en nationale meetstandaarden.
SMD ondersteunt innovatie door meetstandaarden aangepast aan de noden van de ondernemingen te ontwikkelen en te verbeteren.
Ten slotte is een van de doelstellingen van het SMD de verspreiding van metrologische kennis, hetzij door deskundig advies te verstrekken over specifieke kwesties, hetzij door het publiek te informeren over de toepassingen van metrologie in hun dagelijks leven.

Meer info (PDF, 170.79 KB)

Communicatie Statistiekolympiade (m/v/x)

Master / Hogeschool

Je wordt ingeschakeld in de communicatie over de Europese Statistiekolympiade in België. Je communiceert over het hele verloop aan leerlingen, leerkrachten en stakeholders. Je zorgt voor tekst- en vooral beeldmateriaal tijdens de hele competitie en brengt nieuwe ideeën aan om te communiceren naar de specifieke doelgroepen. Je werkt vanuit ons kantoor in Brussel maar gaat ook vaak op pad naar deelnemende scholen in België. Je volgt ook de andere EU-landen op die een Statistiekolympiade organiseren.

Meer info (PDF, 83.5 KB)

Facilitaire ondersteuning + Algemene administratieve ondersteuning (m/v/x)

Secundair onderwijs – Hogeschool (eventueel)

Als medewerker van de facilitaire dienst maakt u kennis met de verschillende facetten van facilitymanagement en, meer bepaald het verwelkomen van bezoekers, het behandelen van binnen- en buitenkomende post, …

Meer info

Voor meer informatie over de stages, ga naar de pagina "Onze stages".

Hoe dient u een stageaanvraag in?

  • Vul ons sollicitatieformulier in en stuur het aan student_stage@economie.fgov.be, samen met uw cv en de stageovereenkomst (indien u er een hebt) van uw school.
     

  • Vindt u uw gading niet in de aangeboden stages?
    Stuur ons een spontane aanvraag aan student_stage@economie.fgov.be via ons sollicitatieformulier, vergezeld van uw cv en de stageovereenkomst (indien u er een hebt) van uw school. Wij onderzoeken dan of u in aanmerking komt voor een stage in onze FOD.

Download het sollicitatieformulier (DOCX, 53.61 KB)

Goed om te weten

  • Onze stages vinden plaats in België en voornamelijk in Brussel;
  • De duur van de stage hangt af van uw studies en van het gekozen project (gaande van enkele dagen tot meerdere maanden);
  • Onze stages worden nooit vergoed;
  • De verplaatsingskosten met het openbaar vervoer in België worden echter terugbetaald.

Contact

Voor meer informatie: student_stage@economie.fgov.be