afbeelding ter illustratie

Onlinebestellingen eindigen helaas niet altijd met een tevreden klant. Niet iedere webshop is veilig, en niet iedere onlineverkoper levert wat werd beloofd.

Shopt u ook wel eens online? Dan is het belangrijk om u goed te informeren. Want voor u het weet, koopt u een kat in een zak. Of erger nog: misschien betaalt u voor iets dat u nooit ontvangt.

Met deze 3 tips, beschermt u zich beter als u producten bestelt op een veilige webshop:

Meer tips en info over veilig online winkelen

Een onveilige webshop herkennen? Daar bestaan enkele handige vuistregels voor. Wist u bijvoorbeeld dat een aftelklok vaak dient om u sneller en onvoorbereid te doen overgaan tot een onlineaankoop? Gelukkig kan u gemakkelijk frauduleuze praktijken opsporen als u specifiek let op enkele veel voorkomende valkuilen.

Online-oplichters veranderen voortdurend van methode en identiteit. Ze worden vindingrijker, zetten valse websites op of doen zich voor als een betrouwbare bron. Met deze tips bent u oplichters te slim af

Elektro, kleding, reizen of kerstcadeaus. Ook online kan u straffe kortingen krijgen. Veilig winkelen begint ook hier met het bewaken van uw rechten als consument.

Heeft u graag een handig overzicht? Met deze 10 tips voor zorgeloos online shoppen, wordt uw veiligheid een prioriteit.

Laatst bijgewerkt
17 juli 2023