Hoe zoekt u gegevens op?

De publieke gegevens kan iedereen raadplegen.

 • Sommige toepassingen zijn gratis:

  • Public search

  • Public search mobile

  • Open data

 • andere toepassingen zijn betalend:

  • Webservice Public Search

  • Bestand voor hergebruik van gegevens)

Public Search

Met deze onlinetoepassing zoekt u geregistreerde entiteiten (hierna entiteiten genoemd) en vestigingseenheden in de KBO op en raadpleegt u de publieke gegevens ervan.

Public search mobile

Dit is de mobiele versie van de Public Search, met enkele beperkingen.

Open Data bestand

Dit is een CSV-bestand voor hergebruik met beperkte gegevens van alle actieve entiteiten die ingeschreven zijn in de KBO op het moment van aanmaak.

Het bestand wordt maandelijks aangepast.

Webservice Public Search

Met de webservice Public Search kunt u de publieke gegevens van entiteiten en hun vestigingseenheden integreren in uw eigen toepassing. Het gaat enkel om publieke gegevens ingeschreven in de KBO (dus geen externe linken).

Per 2.000 aanvragen betaalt u 50 euro.

Bestand voor hergebruik van gegevens

Het bestand bevat uitgebreide gegevens over actieve en stopgezette entiteiten, en wordt elke werkdag aangepast. Om dat bestand te kunnen gebruiken, moet u eerst een aanvraag tot hergebruik indienen bij de beheersdienst en daarna een licentieovereenkomst afsluiten. De licentie kost 75.000 euro per jaar.

Vergelijkend schema

Bekijk de verschillen en kenmerken van de mogelijkheden tot hergebruik van publieke gegevens in het vergelijkend schema (PDF, 407.51 KB).

Hoe laat u een adres schrappen?

Iedereen kan de KBO Helpdesk contacteren om het adres van een entiteit (zetel en/of vestigingseenheid) te laten schrappen als die niet meer gevestigd is op het geregistreerde adres in de KBO.

De procedure is gratis. Meer informatie over de procedure voor het laten schrappen van een adres vindt u op de pagina "KBO - Ambtshalve doorhaling van adressen".

Laatst bijgewerkt
5 september 2023