Openbare gegevens voor hergebruik kunnen op 3 manieren worden verkregen: via het Open Data bestand, de Public Search Webservice en het volledige bestand voor hergebruik.

Open Data bestand

Dit is een CSV-bestand voor hergebruik met beperkte gegevens van alle actieve entiteiten die ingeschreven zijn in de KBO op het moment van aanmaak.

Het bestand wordt maandelijks aangepast en is gratis toegankelijk.

Webservice Public Search

Met de webservice Public Search kunt u de publieke gegevens van entiteiten en hun vestigingseenheden integreren in uw eigen toepassing. Het gaat enkel om hergebruikbare publieke gegevens ingeschreven in de KBO (externe linken naar andere databanken zijn dus niet beschikbaar).

Deze diensten zijn betalend: per 2.000 aanvragen betaalt u 50 euro.

Volledige bestand voor hergebruik van gegevens

Het bestand bevat uitgebreide gegevens over actieve en stopgezette entiteiten, en wordt elke dag aangepast, behalve op zondag en maandag. Om dat bestand te kunnen gebruiken, moet u eerst een aanvraag tot hergebruik indienen bij de beheersdienst en daarna een licentieovereenkomst afsluiten.

De gegevens worden gratis beschikbaar gesteld als ze worden hergebruikt voor niet-commerciële doeleinden. De jaarlijkse vergoeding is vastgesteld op 30.000 euro als de gegevens voor commerciële doelen worden gebruikt.

Vergelijkend schema

Bekijk de verschillen en kenmerken van de mogelijkheden tot hergebruik van publieke gegevens in het vergelijkend schema (PDF, 555.23 KB).

Laatst bijgewerkt
29 april 2024