Webservice Public Search

Welke gegevens vindt u in de Webservice Public Search?

U vindt hier de publieke actieve gegevens van elke geregistreerde entiteit (hierna entiteit genoemd) en vestigingseenheid in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). De gegevens van stopgezette entiteiten die actief waren op het moment van stopzetting, zijn eveneens beschikbaar.

Een overzicht van de beschikbare gegevens staat opgesomd in de Gegevenscatalogus Webservice Public Search (PDF, 357.75 KB).

Goed om te weten

De ingeschreven of aangepaste gegevens zijn de volgende dag beschikbaar. Gegevens die worden ingeschreven of aangepast op zaterdag of zondag, zijn de volgende dinsdag beschikbaar.

Hoe zoekt u gegevens op?

U kunt zoeken op:

Hoe krijgt u toegang?

Registreer u eerst online en aanvaard de gebruiksvoorwaarden (PDF, 335.43 KB) . Dan krijgt u een account. Met dat account kunt u de webservice gratis testen.

Als u de webservice volledig wilt activeren, moet u pakketten bestellen. Een pakket bevat 2.000 requests (= een opzoeking of opvraging) en kost 50 euro. U bestelt pakketten via dezelfde toepassing als waarmee u zich geregistreerd hebt. Vul het gewenste aantal pakketten in en u ontvangt een e-mail met de betalingsgegevens. U moet binnen drie maanden betalen via overschrijving. Na ontvangst van uw betaling worden de gevraagde pakketten binnen 7 werkdagen geactiveerd. Vanaf dan kunt u de requests via uw account opvragen.

Bij elk ontvangen antwoord is het aantal nog beschikbare requests geïntegreerd. Zo volgt u uw overblijvende requests op en kunt u tijdig een nieuw pakket bestellen.

Webservice Public Search
Pakketten bestellen

Wilt u meer informatie?

U vindt meer informatie (gegevens, technisch, …) in het cookbook (PDF, 2.09 MB).

Privacybeleid

Voor vragen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, gelieve de “Privacyverklaring” van de KBO te raadplegen.
 

Laatst bijgewerkt
25 juli 2022