Table of Contents

  Met KBO Select kunt u zelf lijsten van KBO-gegevens samenstellen en deze via een abonnementensysteem op geregelde tijdstippen laten aanmaken.

  Het selecteren van de gegevens in de lijsten gebeurt door filters. Deze filters worden uitgedrukt in codes, die u kunt opzoeken in codetabellen.

  U kunt zich abonneren op de aangemaakt lijst. Dit zorgt ervoor dat de lijst op regelmatige tijdstippen aangemaakt wordt. U ontvangt de lijst in CSV-of XML-formaat, via de FTP-server of per e-mail. U kiest zelf of de bestanden eenmalig, wekelijks of maandelijks geleverd worden.

  KBO Select is gratis toegankelijk met uw elektronische identiteitskaart (eID) of federaal token.

  KBO Select

  Welke gegevens vindt u hier?

  In KBO Select vindt u de gegevens van de actieve, stopgezette en toekomstige ondernemingen en vestigingseenheden. Er is geen historiek van gegevens beschikbaar.

  Opgelet: Niet alle gegevens zijn beschikbaar in elke gegevensgroep. Om sommige gegevens te raadplegen, moet u toelating krijgen van de Toezichtscommissie. Het gaat dan om gegevens die onderworpen zijn aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, zoals het rijksregisternummer van een natuurlijke persoon.

  Hoe vraagt u de toegang aan?

  Om toegang te krijgen tot KBO Select dient u een officiële aanvraag in. Vul het "Aanvraagformulier om toegang tot gegevens KBO" in en stuur het ondertekend terug naar de KBO Beheersdienst.

  Hoe meldt u zich aan?

  KBO Select is een beveiligde toepassing. Wanneer u zich aanmeldt, moet u zich identificeren met een elektronische identiteitskaart (eID) of met een federaal token (burgertoken).

  KBO Select

  Eerst moet u een eGov-profiel aanmaken met uw elektronische identiteitskaart. Daarna contacteert u uw toegangsbeheerder voor de toekenning van een KBO Select-rol. Meer informatie over roltoekenningen vindt u op www.belgium.be.

  Met deze applicatie beheert u uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, telefoonnummer, taalrol) en uw aanmeldingsmogelijkheden (aanvraag federaal token, aanvraag/wijziging gebruikersnaam en/of paswoord). U kunt ook de reeds toegekende rollen bekijken.

  een eGov-profiel aanmaken

  Wilt u meer informatie?

  U vindt meer informatie over KBO Select in deze documenten:

  Laatst bijgewerkt
  15 januari 2018

  Laatste nieuws voor dit thema

  1. Ondernemingen

   Steun voor ondernemen in diversiteit

  2. Ondernemingen

   Wat is de impact van de brexit op uw bedrijf?

  3. Ondernemingen

   Ready4Credit – Bereid uw kredietaanvraag voor!