Table of Contents

  Met KBO Select kunt u zelf lijsten van KBO-gegevens samenstellen en deze via een abonnementensysteem op geregelde tijdstippen laten aanmaken.

  Het selecteren van de gegevens in de lijsten gebeurt door filters. Deze filters worden uitgedrukt in codes, die u kunt opzoeken in codetabellen.

  U kunt zich abonneren op de aangemaakt lijst. Dit zorgt ervoor dat de lijst op regelmatige tijdstippen aangemaakt wordt. U ontvangt de lijst in CSV-of XML-formaat, via de FTP-server of per e-mail. U kiest zelf of de bestanden eenmalig, wekelijks of maandelijks geleverd worden.

  KBO Select is gratis toegankelijk met uw elektronische identiteitskaart (eID) of federaal token.

  KBO Select

  Welke gegevens vindt u hier?

  In KBO Select vindt u de gegevens van de actieve, stopgezette en toekomstige ondernemingen en vestigingseenheden. Er is geen historiek van gegevens beschikbaar.

  Opgelet: Niet alle gegevens zijn beschikbaar in elke gegevensgroep. Om sommige gegevens te raadplegen, moet u toelating krijgen van de Toezichtscommissie. Het gaat dan om gegevens die onderworpen zijn aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, zoals het rijksregisternummer van een natuurlijke persoon.

  Hoe vraagt u de toegang aan?

  Om toegang te krijgen tot KBO Select dient u een officiële aanvraag in. Vul het "Aanvraagformulier om toegang tot gegevens KBO" in en stuur het ondertekend terug naar de KBO Beheersdienst.

  Hoe meldt u zich aan?

  KBO Select is een beveiligde toepassing. Wanneer u zich aanmeldt, moet u zich identificeren met een elektronische identiteitskaart (eID) of met een federaal token (burgertoken).

  KBO Select

  Eerst moet u een eGov-profiel aanmaken met uw elektronische identiteitskaart. Daarna contacteert u uw toegangsbeheerder voor de toekenning van een KBO Select-rol. Meer informatie over roltoekenningen vindt u op www.belgium.be.

  Met deze applicatie beheert u uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, telefoonnummer, taalrol) en uw aanmeldingsmogelijkheden (aanvraag federaal token, aanvraag/wijziging gebruikersnaam en/of paswoord). U kunt ook de reeds toegekende rollen bekijken.

  een eGov-profiel aanmaken

  Wilt u meer informatie?

  U vindt meer informatie over KBO Select in deze documenten:

  Laatst bijgewerkt
  15 januari 2018

  Laatste nieuws voor dit thema

  1. Ondernemingen

   Registratie van de aanbieders van vennootschapsrechtelijke diensten

  2. Ondernemingen

   European Enterprise Awards 2018 – Belgische genomineerden

  3. Ondernemingen

   Raadpleging EIS GSR 2018