Met KBO Select kunt u zelf lijsten van KBO-gegevens samenstellen en die via een abonnementensysteem op geregelde tijdstippen laten aanmaken.

Het selecteren van de gegevens in de lijsten gebeurt door filters. Die filters worden uitgedrukt in codes, die u kunt opzoeken in codetabellen.

U kunt zich abonneren op de aangemaakte lijst. Dat zorgt ervoor dat de lijst op regelmatige tijdstippen aangemaakt wordt. U ontvangt de lijst in CSV-of XML-formaat, via de FTP-server of per e-mail. U kiest zelf of de bestanden eenmalig, wekelijks of maandelijks geleverd worden.

KBO Select is gratis toegankelijk met uw elektronische identiteitskaart (eID) of federaal token.

KBO Select

Welke gegevens vindt u hier?

In KBO Select vindt u de gegevens van de actieve, stopgezette en toekomstige geregistreerde entiteiten en vestigingseenheden. Er is geen historiek van gegevens beschikbaar.

Opgelet: Niet alle gegevens zijn beschikbaar in elke gegevensgroep. Om sommige gegevens te raadplegen, moet u toelating krijgen van de Toezichtscommissie. Het gaat dan om gegevens die onderworpen zijn aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, zoals het rijksregisternummer van een natuurlijke persoon.

Hoe vraagt u de toegang aan?

Om toegang te krijgen tot KBO Select dient u een officiële aanvraag in. Vul het "Aanvraagformulier om toegang tot gegevens KBO" in en stuur het ondertekend naar de KBO Beheersdienst.

Hoe meldt u zich aan?

KBO Select is een beveiligde toepassing. Wanneer u zich aanmeldt, identificeert u zich met een elektronische identiteitskaart (eID) of met een federaal token (burgertoken).

KBO Select

Eerst moet u een eGov-profiel aanmaken met uw elektronische identiteitskaart. Daarna contacteert u uw toegangsbeheerder voor de toekenning van een KBO Select-rol. Meer informatie over roltoekenningen vindt u op www.belgium.be.

Met dit eGov-profiel beheert u uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, telefoonnummer, taalrol) en uw aanmeldingsmogelijkheden (aanvraag federaal token, aanvraag/wijziging gebruikersnaam en/of paswoord). U kunt ook de reeds toegekende rollen bekijken.

een eGov-profiel aanmaken

Wilt u meer informatie?

U vindt meer informatie over KBO Select in volgende documenten:

Laatst bijgewerkt
9 november 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Ondernemingen

  Prijzenobservatorium - Lichte versnelling van de totale inflatie in 2018 in België

 2. Consumentenbescherming
  Ondernemingen

  De FOD Economie is op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiairs

 3. Ondernemingen

  Hoe kunt u zich laten erkennen als ambachtsman of -vrouw?