Op 23 februari 2023 is de nieuwe versie van de KBO Select toepassing beschikbaar. Ze is intuïtief en gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk om in een paar klikken lijsten te maken van geregistreerde entiteiten en/of vestigingseenheden die aan bepaalde criteria voldoen.

De gegevens worden geselecteerd door middel van filters. Die worden gepresenteerd in de vorm van een keuzemenu, een zoekmachine, een kalender of een vrij in te vullen veld. De filters worden ook omgezet in codes die u kunt vinden in de "Codetabellen".

De lijsten die u kan aanmaken zijn beschikbaar in Excel-, CSV- of XML-formaat. U bepaalt ook of uw lijsten eenmalig uitvoert of dat ze op geregelde tijdstippen (wekelijks of maandelijks) moeten worden aangemaakt.

U ontvangt een e-mail om u te informeren over de succesvolle uitvoering van de lijst.

KBO Select

Welke gegevens vindt u hier?

In KBO Select vindt u de gegevens van de actieve, stopgezette en toekomstige geregistreerde entiteiten en vestigingseenheden. Er is geen historiek van gegevens beschikbaar.

Hoe vraagt u de toegang aan?

Om toegang te krijgen tot KBO Select dient u een officiële aanvraag in. Vul het "Aanvraagformulier om toegang tot gegevens KBO" in en stuur het ondertekend naar de KBO Beheersdienst.

Meer informatie over het verkrijgen van toegang tot de webapplicatie vindt u in de handleiding "Hoe vult u het formulier voor het aanvragen van toegang in? (PDF, 216.11 KB)".

Hoe meldt u zich aan?

KBO Select is een beveiligde toepassing die gratis toegankelijk is. Wanneer u zich aanmeldt, moet u zich identificeren met een elektronische identiteitskaart (eID) of via Itsme.

KBO Select

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer

  • Hebt u vragen over de verwerking van persoonsgegevens, raadpleeg dan de "Verklaring voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer" van de Kruispuntbank van Ondernemingen.
  • Indien u uw toestemming voor het gebruik van uw e-mailadres als zoekcriterium voor uitgevoerde lijsten wilt intrekken, neem dan contact op met de KBO-helpdesk.

Stuur een e-mail

helpdesk.kbo@economie.fgov.be

Laatst bijgewerkt
15 februari 2024