Table of Contents

  Op 16 september 2022 besloot de federale regering de bestaande maatregelen ter ondersteuning van de stijgende energiefactuur te verlengen en nieuwe steunmaatregelen in te voeren.

  Nieuwe maatregelen

  • Federaal basispakket energie 2022 voor gas (270 euro) en federaal basispakket voor elektriciteit (122 euro)
  • Toekenning van een premie van 250 euro voor wie met pellets verwarmt. De regering heeft een pellet cheque aangekondigd voor mensen die uitsluitend met die brandstof verwarmen. De wetstekst die hieraan uitvoering geeft, wordt momenteel opgesteld. Het is dus nog niet mogelijk deze cheque aan te vragen.

  Verlengingen

  Op 18 juni 2022 heeft het kernkabinet een bijkomend akkoord bereikt over de verlenging van bestaande maatregelen ter ondersteuning van hogere energiefacturen.

  Op 14 maart 2022 heeft het kernkabinet een akkoord bereikt over een nieuw pakket maatregelen om de Belgische gezinnen beter te beschermen tegen de prijsvolatiliteit op de energiemarkt:

  In oktober 2021 en januari 2022 heeft de federale regering verschillende maatregelen genomen om de energiefactuur van de huishoudens te verlichten naar aanleiding van de forse stijging van de energieprijzen.

  Laatst bijgewerkt
  13 januari 2023