Volgens de ramingen maakten er 107,4 miljoen Europeanen regelmatig gebruik van sociale netwerken in 2012. De netwerken (Facebook, Twitter, YouTube, Linkedln) worden gebruikt om professionele of persoonlijke ervaringen uit te wisselen, om contact te houden met familie en vrienden en om het sociale leven te organiseren. Deze technologieën bieden een gunstige gelegenheid voor de industrie en dragen bij tot de ontwikkeling van nieuwe communicatietechnieken door de creatie en uitwisseling van online inhoud te bevorderen.

Dit fenomeen roept niettemin talrijke vragen op inzake bescherming van de gegevens, eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer en veiligheid van minderjarigen. Het is dus belangrijk om altijd op te letten met wat men op zijn profiel vermeldt want deze gegevens kunnen voor slechtbedoelde doeleinden worden gebruikt.

Laatst bijgewerkt
28 juni 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Consumentenbescherming
  Online

  Koopje of flop? Tips om veilig online te shoppen

 2. Online

  Gebruik van de begrippen “elektronische handtekening” en andere “vertrouwensdiensten” alsook het begrip “duurzame gegevensdrager” - Gids voor de redacteurs van wettelijke en reglementaire teksten

 3. Consumentenbescherming
  Mededinging
  Kwaliteit & veiligheid
  Ondernemingen
  Energie
  Online

  Jaarverslag van de FOD Economie