Als u uw debet- (zoals Bancontact/Mister Cash) of kredietkaarten (zoals Visa of MasterCard) verliest, moet u onmiddellijk de uitgever van de kaart of kaarten hiervan op de hoogte brengen. De uitgever van de kaart is meestal uw bankier.

Bel bij verlies of diefstal van uw kaart onmiddellijk Card Stop op het nummer 078 170 170. Uw kaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. De dief of degene die uw kaart gevonden heeft, kan uw rekening dan niet meer plunderen.

Als uw kaart helaas al gebruikt werd door de dief of de persoon die ze heeft gevonden vooraleer u bv. Card Stop van het verlies of de diefstal van uw kaart op de hoogte bracht, draait u op voor de verrichte uitgaven voor een bedrag van 50 euro. Handel dus zo snel mogelijk.

Na aangifte van de diefstal of het verlies, bent u – in principe – niet langer verantwoordelijk en moet de uitgever, over het algemeen uw bank, u alle bedragen terugbetalen die nog uitgegeven of afgehaald werden na de blokkering van uw kaart.

Bij diefstal, dien klacht in bij de politie en verwittig zo snel mogelijk en schriftelijk de uitgever van uw kaart (meestal uw bank). U bevestigt daarbij de diefstal van uw kaart en beschrijft de omstandigheden van de diefstal en het moment van de blokkering(saanvraag).

Wees op uw hoede wanneer uw kaart wordt ingeslikt door een betaalautomaat. Het zou wel eens om fraude kunnen gaan. Als uw kaart wordt ingeslikt, contacteer dan ook onmiddellijk Card Stop om de kaart te laten blokkeren en breng uw bankier op de hoogte.

Laatst bijgewerkt
5 januari 2024