""

Als onderneming of handelaar kunt u goederen of diensten kopen, verkopen, verhuren, uitlenen of lenen aan of van een andere professional. Tijdens die b2b-transacties kunt u geconfronteerd worden met een geschil met een andere handelspartner. Wat kunt u doen?

Ga voor een minnelijke schikking van geschillen

Bij een geschil kunt u altijd een beroep doen op uw advocaat of de rechtbank, maar dat kost tijd en kan duur zijn. Gelukkig is een andere aanpak mogelijk dankzij Belmed, het online platform voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting van commerciële geschillen.

Belmed

De experts in de minnelijke schikking van geschillen helpen u om een snelle, goedkopere en voor beide partijen bevredigende oplossing te vinden.

Neem een bemiddelingsclausule op in uw contracten

Een geschil buiten de rechtbank oplossen is prima, maar voorkomen is nog beter!

Neem in uw algemene verkoopvoorwaarden en/of in uw contractuele clausules de mogelijkheid op om geschillen die voortvloeien uit een contract via een minnelijke schikking op te lossen in plaats van alleen te verwijzen naar de hoven en rechtbanken. Als een poging tot een minnelijke schikking mislukt, weerhoudt u dat niet van om later andere wegen te overwegen, zoals naar de rechter te stappen.

Hulp nodig? Bekijk de voorgestelde contractuele clausule die u in uw contracten kunt opnemen.

Alles weten over het Belmed-platform

Laatst bijgewerkt
7 september 2023