Europese Controlecampagne Prosafe - JA2014

Europese Controlecampagne Prosafe - JA2014 Akoestisch speelgoed

Uitgever
FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Publicatiedatum

Table of Contents

  Belgische resultaten 2016

  Deze Europese campagne kadert in de Prosafe Joint Action 2014. De campagne startte in juni 2015 en loopt nog tot april 2017.

  Zestien lidstaten namen deel aan deze controlecampagne: Oostenrijk, België, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Duitsland, IJsland, Litouwen, Letland, Luxembourg, Malta, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië.

  Het doel van deze campagne was na te gaan of de op de markt aangeboden speelgoedartikelen die geluid produceren, voldoen aan de veiligheidsvereisten van het KB van 19.01.2011 betreffende de veiligheid van speelgoed. De controles hadden enkel betrekking op het geluidsdrukniveau van het geluid dat de speelgoedjes produceren en op de administratieve vereisten, inclusief de technische documentatie. De FOD testte het speelgoed ook op kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden indien het speelgoed voor kinderen jonger dan 3 jaar betrof.

  Voor deze Europese campagne nam België 21 van de in totaal 389 geteste speelgoedartikelen in staal. De stalen werden geselecteerd via onlinewebshops, bij distributeurs en fabrikanten / importeurs. Er werden voor de 11 verschillende speelgoedcategorieën (zie verder) een aantal stalen genomen waarbij bij voorkeur een vermoeden van non-conformiteit bestaat zoals door bijv. ontbrekende informatie op het product of een te hoog geproduceerd geluidsdrukniveau.

  Eind april 2017 staat ook het finale technische rapport van de Europese campagne ter beschikking , op de website van PROSAFE http://www.prosafe.org --> Joint Action 2014 --> Acoustic Toys.

  Laatst bijgewerkt
  26 maart 2018