energie- en energiegerelateerde producten

Bepaling van de voorraad energie- en energiegerelateerde producten

Uitgever
FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Auteur(s)

Marco Orsini, Inès Snessens, Pascal Simus

Publicatiedatum

Table of Contents

  Analyse op basis van energielabel, volume en leeftijd

  Het monitoren van de evolutie van de voorraad producten, die onder de Europese verordening met betrekking tot de energie-etikettering en de Europese richtlijn inzake ecologisch ontwerp valt, is essentieel voor de beoordeling van de effecten van beleidsinitiatieven en maatregelen.

  Het doel van deze studie is de voorraad energieproducten en energiegerelateerde producten per energielabel in huishoudens te evalueren. Wanneer mogelijk, een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende categorieën producten die relevant zijn voor wat betreft hun energieverbruik (grootte, volume, etc.).

  Voor elke producten werd een voorraadmodel gecreëerd door de verdeling van producten per leeftijd en per label. De onbewerkte gegevens en aannames die voor elk model worden gebruikt, zijn duidelijk gedocumenteerd. Dit is een eerste stap naar een kwantificering van de evolutie van energieverbruik en grondstoffenproducten zoals gevraagd in het kader van de rapportage van de governance verordening inzake de energie-unie via het geïntegreerd nationaal energie- en klimaatplan” en van de energie-efficiëntierichtlijn.

  Laatst bijgewerkt
  21 augustus 2019