""

Table of Contents

  De projectoproep is gesloten

  Gelijktijdig met de uitrol van 5G wereldwijd wordt ook onderzoek gedaan naar de volgende generatie mobiele technologie, namelijk 6G. Gericht op de toekomstige standaardisatie van 6G, kan ook België hierin zijn steentje bijdragen.

  In dat vooruitzicht neemt  de minister van Telecommunicatie en Post Petra De Sutter het initiatief om innovatieve en vernieuwende onderzoeksprojecten te ondersteunen en de mogelijkheden van 6G concreter te maken. Op die manier wordt de technische knowhow in België verder ontwikkeld en kunnen we internationaal bijdragen tot het onderzoek naar de bepaling van toekomstige normen van de volgende generatie mobiele netwerken.

  Daarom heeft de FOD Economie een projectoproep gelanceerd om onderzoek naar toekomstige mobiele technologie in kaart te brengen.

  Voor wie was de projectoproep bedoeld?

  De oproep richtte zich tot meerdere onderzoeks- en kennisverspreidingsorganisaties die een goede vertegenwoordiging vormen van de hele Belgische wetenschappelijke gemeenschap op het gebied van mobiele communicatie en 6G, die actief zijn in België.

  Welke subsidiebedragen zijn er?

  Voor de toekenning van de subsidies in het kader van deze projectoproep 6G 2023 werd het totaal beschikbaar budget bepaald op 1,5 miljoen euro.

  Het subsidiebedrag wordt toegekend aan één onderzoeksnetwerk met de grootste verspreiding binnen het Belgische wetenschappelijke landschap en het meest relevant onderzoeksproject. Verdere details zijn terug te vinden in de oproep zelf.

  Wat zijn de toekenningscriteria?

  In het kader van die oproep wordt de subsidie gegund op basis van enerzijds het breedst opgezette onderzoeksnetwerk. Dat om het grootste aantal verschillende partijen te betrekken, verspreid over het Belgische landschap. Anderzijds wordt ook de kwaliteit van het voorgestelde project beoordeeld op basis van:

  • maturiteit en schaalbaarheid van het project;
  • ervaring en maturiteit van de deelnemende onderzoeksinstellingen binnen het onderwerp van toekomstige mobiele technologie;
  • bijdrage van het project tot de wetenschappelijke kennis en know-how rond 6G.

  Meer details over de criteria zijn terug te vinden in de oproep (PDF, 360.49 KB) zelf.

  Alle relevante documenten voor de oproep

  Laatst bijgewerkt
  30 augustus 2023