Table of Contents

  Het ene label al betrouwbaarder dan het andere …

  Er bestaan heel wat labels die geacht worden de kwaliteit van producten en diensten en de betrouwbaarheid van e-commerce te waarborgen. Maar het ene label is het andere niet.

  Bij het surfen bent u ongetwijfeld al gestuit op een of ander label dat garant staat voor "risicoloos kopen op het internet".

  Wees echter uiterst voorzichtig met labels die u niet kent.

  BeCommerce

  BeCommerce is een label dat in het leven werd geroepen door de Belgische vereniging van de bedrijven actief in verkoop op afstand, via internet, en dus in alle vormen van e-commerce. De BeCommerce-bedrijven respecteren de regels die opgenomen zijn in de gedragscode van BeCommerce. In de ledenlijst van BeCommerce kunt u gemakkelijk nagaan of een verkoper dit label draagt.

  Becommerce.be

  SafeShops.be

  Achter het kwaliteitslabel SafeShops.be gaat een uitgebreid proces van onafhankelijke certificatie schuil.

  Zo wordt een webshop van A tot Z gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij conform de wetgeving is (bijvoorbeeld op het vlak van eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, recht op teruggave, waarborgen, etc.). De online shop moet ook de "marketing"-gedragscode van de Belgian Direct Marketing Association (bdma) naleven, die pleit voor een respectvol gebruik van communicatie en marketing..

  Safeschops.be

  UNIZO

  Het UNIZO-label is voor de consument een garantie dat de webshop voldoet aan alle wettelijke voorschriften betreffende online verkoop aan consumenten, of het nu gaat om de Belgische of Europese wetgeving inzake consumentenbescherming. Het label is een jaar geldig en wordt verlengd op basis van een jaarlijkse screening. Het wordt toegekend na een grondige juridische screening door een extern advocatenkantoor.

  unizo e-commerce label

  Trusted Shops

  Trusted Shops certificeert Europese e-commerce websites door ze aan een groot aantal zorgvuldig gekozen criteria te toetsen voordat het Europese keurmerk wordt toegekend. Dankzij de combinatie van de geld-terug-garantie en de Trusted Shops-klantbeoordelingen kunt u met zekerheid online winkelen.

  Trusted Shops.be

  Euro-Label

  Euro-label, dat aanwezig is in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Zwitserland, Zweden, Italië, Spanje en Oostenrijk, is het resultaat van een Europese samenwerking tussen verschillende nationale organen die internet trust labels uitreiken. Euro-Label stelt een systeem voor klachtenmanagement ter beschikking in geval van geschillen tussen consumenten en handelaars.

  Euro-Label

  PayPal

  Met PayPal volstaan een e-mailadres en een wachtwoord om veilig te kunnen betalen. Miljoenen mensen maken er al gebruik van. PayPal Aankoopbescherming dekt uw met PayPal betaalde online aankopen op eBay of op andere websites. U kunt een bestelling die niet geleverd werd of die afwijkt van de beschrijving van de verkoper terugbetaald krijgen, met inbegrip van de portokosten.

  PayPal

  Laatst bijgewerkt
  15 januari 2018

  Laatste nieuws voor dit thema

  1. Online

   Nationale sensibiliseringscampagne over cyberveiligheid - oktober 2019