Table of Contents

  Adres:
  H.D. Lowiestraat 42
  9900 Eeklo

  Gsm: +32 496 964 450
  E-mail: elsie@haertjens.be
  Website: www.haertjens.be

  Een bemiddelingsaanvraag indienen
  via Belmed

  Voor welke problemen?

  Elk burgerlijk en handelsgeschil dat betrekking heeft op:

  • Gezondheid

  • Onderwijs

  • Bouw van nieuwe huizen

  • Onderhoud en herstelling van de woning

  Kosten

  De kostprijs voor een bemiddeling is:

  • 80 euro/uur excl. btw (96,8 euro/uur incl. btw) verdeeld tussen de partijen

  • Vanaf een inzet van 2500 euro is de kostprijs 120 euro/uur excl. btw (145,2 euro/uur incl. btw) verdeeld tussen de partijen

  • Het maken van een afsprakennota of een overeenkomst kost 50 euro/uur excl. btw (60,5 euro/uur incl. btw) verdeeld tussen de partijen

  • Voor het opstarten van een gerechtelijke bemiddeling wordt een eenmalige administratieve kost aangerekend van 50 euro excl. btw (60,5 euro incl. btw)

  • Er wordt een provisie gevraagd van beide partijen van elk 75 euro voor de bemiddeling aanvangt. Deze zal verrekend worden op de eindfactuur.

  • Verplaatsingvergoeding, inclusief verplaatsingstijd is 0,5 euro per km.

  • Indien voor een bemiddeling in de bouw (sanitair, verwarming, ventilatie, warmtepomp en isolatie) een expertise ter plaatse wordt gedaan is de kost 90 euro/uur excl. btw (108,9 euro incl. btw). De prijs omvat de expertise ter plaatse alsook het verslag nadien. Verplaatsingsvergoeding is 0,5 euro per km.

  De tijdsduur van een afspraak is ongeveer een uur. Er kunnen afspraken gemaakt worden voor langere afspraken. Het aantal afspraken is afhankelijk van de inhoud. Afspraken kunnen ook ’s avonds of in het weekend, mits toeslag van 10 euro per uur. Afspraken die niet kunnen doorgaan, moeten 24u op voorhand geannuleerd worden. Indien dit niet gebeurt wordt een annuleringskost van 50 euro aangerekend.

  Financiële hulp via rechtsbijstand is mogelijk.

  Talen

  Talen waarin de bemiddeling kan worden gevoerd : NL

  Territoriale bevoegdheid

  Provincie Oost-Vlaanderen

  Provincie West–Vlaanderen

  Provincie Antwerpen

  Toegangsvoorwaarden

  U bent als natuurlijk persoon of rechtspersoon betrokken in het geschil en kan persoonlijk optreden als partij in de bemiddeling.

  Hoe werkt het?

  Elsie Haertjens, van Bemiddeling Vlaanderen, is een erkend bemiddelaar in familiale zaken en in burgerlijke en handelszaken in overeenstemming met artikel 1727 § 6 van de wet van 21 februari 2005. Zij is lid van Bemiddeling VZW en Bemiddelingsforum Gent.

  De bemiddelaar treedt op voor en wordt aanvaard door beide partijen. De bemiddelaar begeleidt partijen in het zoeken naar een oplossing die tegemoetkomt aan de bekommernissen en belangen van beide partijen.

  In tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, waarbij een rechter aan partijen een oplossing oplegt, zijn het in een bemiddelingsprocedure de partijen zelf die tot een oplossing trachten te komen.

  Belmed-partnerLogo-belmed.gif

  Laatst bijgewerkt
  5 augustus 2022