Table of Contents

  Hieronder staan voorbeelden van overeenkomsten verkregen door de Verzoeningscommissie AUTOMOTO.

  Een klant koopt een tweedehandsvoertuig bij een handelaar

  Beschrijving van het geschil

  Korte tijd later klaagt hij over een probleem met de automatische versnellingsbak. Het voertuig wordt naar de verkoper teruggebracht. Bovendien heeft een werknemer van de verkoper schade veroorzaakt aan het voertuig met zijn takelwagen. Beide partijen ondertekenen een formulier waarin de schade wordt vastgesteld.

  Resultaat

  Na tussenkomst door de Verzoeningscommissie Tweedehandsvoertuigen en de verzekeringsmaatschappij heeft de verkoper het voertuig teruggenomen en gedeeltelijk terugbetaald; het resterende bedrag werd vergoed door de verzekeringsmaatschappij. 

  Een Brusselse autohandelaar heeft een tweedehandse Peugeot 206 stationwagen verkocht aan een particulier uit de omgeving van Namen

  Beschrijving van het geschil

   De verkoop vond plaats in november 2010. Ongeveer 6 maanden later klaagde de klant over motorpech nadat de distributieriem gebroken was. In eerste instantie weigerde de verkoper iets te ondernemen, omdat hij dit beschouwde als slijtage die niet door de garantie werd gedekt.

  Resultaat

  Na vele brieven en de tussenkomst van de Verzoeningscommissie Tweedehandsvoertuigen heeft de verkoper aanvaard om de kosten van de herstelling te dragen. 

  Een autohandelaar uit de omgeving van Bergen heeft een BMW 318 van 2003 verkocht aan een particulier uit Waals-Brabant

  Beschrijving van het geschil

   De verkoop vond plaats in maart 2011. Twee maanden later begon de motor op onvoorspelbare tijdstippen stil te vallen door een probleem met de krukas-sensor en met de luchtmassameter. In eerste instantie weigerde de verkoper iets te ondernemen.

  Resultaat

  Na vele brieven heeft de verkoper aanvaard om een deel van de reparatiekosten voor zijn rekening te nemen, bij wijze van commerciële geste, waarmee de klant akkoord ging en waardoor het probleem opgelost was. De klant heeft het voertuig intussen weer verkocht.

  Laatst bijgewerkt
  15 januari 2018