De Dienst Continentaal Plat verzamelt alle beschikbare data over de ruimtelijke indeling van het Belgische deel van de Noordzee en de economische activiteiten die hierop plaatsvinden in een geografisch informatiesysteem in eigen beheer: GIS Noordzee.

Al deze informatie is publiek beschikbaar en kan onder de vorm van kaarten verkregen worden op aanvraag via copco@economie.fgov.be.

Daarnaast stelt de dienst deze informatie ook beschikbaar onder de vorm van een Google Earth-applicatie. Deze toepassing geeft geen volledig overzicht van alle aanwezige gegevens en kennis, maar beperkt zich tot een aantal belangrijke aspecten in het kader van de opdracht van de Dienst Continentaal Plat en zijn rol binnen de federale overheid:

 • Zand -en grindontginning;

 • Energie;

 • Telecommunicatie;

 • het Marien Ruimtelijk Plan.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we waar mogelijk door naar de verantwoordelijke instellingen.

Om de data te visualiseren moet u de volgende link:

http://economie.fgov.be/sites/default/files/GIS-Noordzee.kmz (KMZ, 54.9 MB) als netwerkkoppeling importeren in Google Earth (gratis te downloaden).

 

1-Google-earth-Addition.png

 

2-Google-earth-new-network-connection.png

 

3-Google-earth-GIS-North-Sea.png

 

Alle informatie is georganiseerd in lagen en toegankelijk via het deelvenster ‘Places’. Door de folders of plaatsmarkeringen aan te vinken worden deze zichtbaar op de 3D-viewer. Meer informatie wordt beschikbaar door te klikken op de titels in het deelvenster “Places” of op de 3D-viewer.

Laatst bijgewerkt
15 januari 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Ondernemingen

  Prijzenobservatorium - Lichte versnelling van de totale inflatie in 2018 in België

 2. Consumentenbescherming
  Ondernemingen

  De FOD Economie is op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiairs

 3. Ondernemingen

  Hoe kunt u zich laten erkennen als ambachtsman of -vrouw?