De Dienst Continentaal Plat verzamelt in eigen beheer alle beschikbare data over de economische activiteiten en de ruimtelijke indeling van in het Belgische deel van de Noordzee en de economische activiteiten die hierop plaatsvinden in een geografisch informatiesysteem in eigen beheer: GIS Noordzee.

Al deze die informatie is publiek beschikbaar en kan onder de vorm van kaarten, in digitale of gedrukte vorm, verkregen worden op aanvraag via copco@economie.fgov.be.

Daarnaast stelt de dienst deze informatie ook beschikbaar onder de vorm van een Google Earth-applicatie. Deze Die toepassing geeft geen volledig overzicht van alle aanwezige gegevens en kennis, maar beperkt zich tot een aantal belangrijke aspecten in het kader van de opdracht van de Dienst Continentaal Plat en zijn rol binnen de federale overheid:

  • zand -en grindontginning;
  • energie;
  • telecommunicatie;
  • het Marien Ruimtelijk Plan.

Voor meer uitgebreide informatie over energie, telecommunicatie en het marien ruimtelijk plan verwijzen we waar mogelijk u door naar de verantwoordelijke instellingen.

Om de data te visualiseren moet u de volgende link :

http://economie.fgov.be/sites/default/files/GIS-Noordzee.kmz als netwerkkoppeling importeren in Google Earth (gratis te downloaden).

 

1-Google-earth-Addition.png

 

2-Google-earth-new-network-connection.png

 

3-Google-earth-GIS-North-Sea.png

 

Alle informatie is georganiseerd in lagen en toegankelijk via het deelvenster Places. Door de folders of plaatsmarkeringen aan te vinken worden deze ze zichtbaar op de 3D-viewer. Meer informatie wordt beschikbaar door te klikken op de titels in het deelvenster “Places” of op de 3D-viewer.

Laatst bijgewerkt
22 november 2019