Kruispuntbank van Ondernemingen - Webservice Public Search

Webservice Public Search

Welke gegevens vindt u in de Webservice Public Search?

U vindt hier de publieke actieve gegevens van elke geregistreerde entiteit (hierna entiteit genoemd) en vestigingseenheid in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). De gegevens van stopgezette entiteiten die actief waren op het moment van stopzetting, zijn eveneens beschikbaar.

Een overzicht van de beschikbare gegevens staat opgesomd in de Gegevenscatalogus Webservice Public Search (PDF, 57.63 KB).

Goed om te weten

De ingeschreven of aangepaste gegevens zijn de volgende dag beschikbaar. Gegevens die worden ingeschreven of aangepast op zaterdag of zondag, zijn de volgende dinsdag beschikbaar.

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Door de privacywetgeving mag sommige informatie niet door iedereen geconsulteerd worden. U krijgt dan volgende melding: “Geen gegevens beschikbaar wegens de bescherming van de persoonlijke levenssfeer”.

Voor geregistreerde entiteiten natuurlijk persoon is het maatschappelijk adres van de entiteit het domicilieadres van de oprichter. Door de bescherming van de persoonlijke levenssfeer mag dat adres echter niet openbaar getoond worden. Daarom wordt het adres van de oudste actieve vestigingseenheid getoond.

Hoe zoekt u gegevens op?

U kunt zoeken op:

 • ondernemingsnummer of vestigingseenheidsnummer (VE)

 • naam/benaming

 • adres

 • activiteit

 • toelating

Hoe krijgt u toegang?

Registreer u eerst online en aanvaard de gebruiksvoorwaarden (PDF, 57.61 KB) . Dan krijgt u een account. Met dat account kunt u de webservice gratis testen.

Als u de webservice volledig wilt activeren, moet u pakketten bestellen. Een pakket bevat 2.000 requests (= een opzoeking of opvraging) en kost 50 euro. U bestelt pakketten via dezelfde toepassing als waarmee u zich geregistreerd hebt. Vul het gewenste aantal pakketten in en u ontvangt een e-mail met de betalingsgegevens. U moet binnen drie maanden betalen via overschrijving. Na ontvangst van uw betaling worden de gevraagde pakketten binnen 7 werkdagen geactiveerd. Vanaf dan kunt u de requests via uw account opvragen.

Bij elk ontvangen antwoord is het aantal nog beschikbare requests geïntegreerd. Zo volgt u uw overblijvende requests op en kunt u tijdig een nieuw pakket bestellen.

Webservice Public Search
Pakketten bestellen

Wilt u meer informatie?

U vindt meer informatie (gegevens, technisch, …) in het cookbook (PDF, 985.89 KB).

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Ondernemingen

  Bereid uw onderneming voor op de brexit!

 2. Ondernemingen

  Is uw bedrijf cyberveilig? Doe de scan!

 3. Ondernemingen

  Boordtabel van de kmo’s en zelfstandige ondernemers 2018