Kruispuntbank van Ondernemingen - Webservice Public Search

Webservice Public Search

Welke gegevens vindt u in de Webservice Public Search?

U vindt hier de publieke gegevens van elke geregistreerde onderneming en vestigingseenheid in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Welke gegevens dit zijn, staat opgesomd in de Gegevenscatalogus Webservice Public Search (PDF, 57.63 KB).

Goed om te weten

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Door de privacywetgeving mag sommige informatie niet door iedereen geconsulteerd worden. U krijgt dan volgende melding: “Geen gegevens beschikbaar wegens de bescherming van de persoonlijke levenssfeer”.

Voor ondernemingen natuurlijk persoon is het maatschappelijk adres van de onderneming het domicilieadres van de oprichter. Door de bescherming van de persoonlijke levenssfeer mag dit adres echter niet openbaar getoond worden. Daarom wordt het adres van de oudste actieve vestigingseenheid getoond.

De ingeschreven of aangepaste gegevens zijn de volgende dag beschikbaar. Gegevens die worden ingeschreven of aangepast op zaterdag of zondag, zijn de volgende dinsdag beschikbaar.

Het betreft de publieke actieve gegevens van de in KBO ingeschreven ondernemingen en vestigingseenheden. De gegevens van stopgezette ondernemingen die actief waren op het moment van stopzetting, zijn eveneens beschikbaar.

Hoe zoekt u gegevens op?

U kunt zoeken op:

 • ondernemingsnummer of vestigingseenheidsnummer (VE)

 • naam/benaming

 • adres

 • activiteit

 • toelating

Hoe krijgt u toegang?

Eerst moet u zich online registreren en de gebruiksvoorwaarden (PDF, 57.61 KB)  aanvaarden. Dan krijgt u een account. Met dat account kunt u de webservice gratis testen.

Als u de webservice volledig wilt activeren, moet u pakketten bestellen. Een pakket bevat 2.000 requests (= een opzoeking of opvraging) en kost 50 euro. U bestelt pakketten via dezelfde toepassing als waarmee u zich geregistreerd hebt. Vul het gewenste aantal pakketten in en u ontvangt een e-mail met de betalingsgegevens. U moet binnen drie maanden betalen via overschrijving. Na ontvangst van uw betaling worden de gevraagde pakketten binnen 7 werkdagen geactiveerd. Vanaf dan kunt u de requests via uw account opvragen.

Bij elk ontvangen antwoord is het aantal nog beschikbare requests geïntegreerd. Zo volgt u uw overblijvende requests op en kunt u tijdig een nieuw pakket bestellen.

Webservice Public Search
Pakketten bestellen

Wilt u meer informatie?

U vindt meer informatie (gegevens, technisch, …) in het cookbook (PDF, 950.61 KB).

Laatst bijgewerkt
15 januari 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Ondernemingen

  Steun voor ondernemen in diversiteit

 2. Ondernemingen

  Wat is de impact van de brexit op uw bedrijf?

 3. Ondernemingen

  Ready4Credit – Bereid uw kredietaanvraag voor!