Welke gegevens vindt u hier?

U vindt hier alle gegevens terug over geregistreerde entiteiten en hun vestigingseenheden die zijn opgenomen in de gegevensbank van de KBO.

Linken naar andere externe bronnen zijn geïntegreerd (bv. Belgisch Staatsblad, Balanscentrale, werkgeversrepertorium, databank van erkende ondernemers, Foodweb (FAVV) en Belac).

Opgelet: Om gegevens uit het Nationaal Rijksregister en/of BIS-register, die vallen onder de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, te raadplegen, moet u een machtiging van het Comité van Toezicht hebben.

Hoe vraagt u de toegang aan?

Om toegang te krijgen tot KBOwi, dient u een officiële aanvraag in. Vul het formulier "Toegangsaanvraag tot de gegevens van de Kruispuntbank van Ondernemingen" in en stuur het ondertekend terug naar de KBO Beheersdienst.

Hoe meldt u zich aan bij de KBO-webinterface?

De KBO-webinterface is een beveiligde toepassing. Wanneer u zich aanmeldt, identificeert u zich met behulp van een elektronische identiteitskaart (eID) of met een federaal token (burgertoken).

Aanmelden

Eerst moet u een eGov-profiel aanmaken met uw elektronische identiteitskaart. Daarna contacteert u uw toegangsbeheerder voor de toekenning van een KBOwi-rol. Meer informatie over roltoekenningen vindt u op www.belgium.be.

een eGov-profiel aanmaken

Met een eGov-proviel beheert u uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, telefoonnummer, taalrol) en uw aanmeldingsmogelijkheden (aanvraag federaal token, aanvraag/wijziging gebruikersnaam en/of paswoord). U kunt ook de reeds toegekende rollen bekijken.

Wilt u meer informatie?

U vindt meer informatie over KBOwi in volgende handleidingen:

Laatst bijgewerkt
21 november 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Consumentenbescherming
  Ondernemingen

  Ligt u in geschil met een onderneming en vindt u geen oplossing?

 2. Ondernemingen

  Trefpunt Economie - Een publicatie voor sociaaleconomische analyse

 3. Ondernemingen

  De FOD Economie als partner van de sociale economie en het sociaal ondernemerschap