Aardbeiensmaak, aardbeienaroma … Levensmiddelen kunnen gearomatiseerd worden door aroma's in verschillende vormen toe te voegen.

Consumenten hebben correcte informatie nodig over de samenstelling van de levensmiddelen die ze kopen. De afbeeldingen en de vermeldingen van de ingrediënten op de etikettering kunnen hen helpen bij hun keuzes.

Als fabrikant moet u ervoor zorgen dat consumenten door de etikettering niet worden misleid over de aard van de gebruikte ingrediënten of de kenmerken van het product.

Hoe verwijzen naar de smaak in de etikettering van levensmiddelen?

Wat is een “aromatiserend ingrediënt”?

Welke wetgeving is van toepassing op de etikettering van levensmiddelen?

Hoe wordt de etikettering beoordeeld?

Wat zijn de aanbevelingen voor de afbeeldingen en vermeldingen die de smaak accentueren?

U vindt het antwoord op die en andere vragen in onze guidelines over het gebruik van afbeeldingen en vermeldingen die de smaak accentueren in de etikettering van levensmiddelen. U vindt er ook een beslissingsboom waarmee u kunt bepalen welk principe u per geval moet toepassen.

Download de guidelines (PDF, 249.83 KB)

Laatst bijgewerkt
12 februari 2024