Als uitbater in de horeca moet u bepaalde regels over de prijsaanduiding naleven.

Een correcte prijsaanduiding zorgt voor markttransparantie. De prijs is misschien wel een van de belangrijkste koopmotieven voor de consument. Ze moeten zich dan ook vooraf grondig kunnen informeren vooraleer ze tot een aankoop overgaan.

Naast het feit dat correcte en duidelijke informatie over de te betalen prijs bij wet verplicht is, versterkt open communicatie hierover ook het vertrouwen van de klant.

Hoe duidt u de prijzen van uw goederen en diensten in de horeca correct aan?

Welke prijzen moeten van buiten de zaak zichtbaar zijn?

Moet u een volledige prijslijst voorzien?

Zijn er bijzondere regels als u een terras uitbaat?

Wat als u online verkoopt?

U vindt het antwoord op die en andere vragen in onze guidelines over de prijsaanduiding in de horeca. Die guidelines helpen u om de wettelijke voorschriften makkelijk in de praktijk om te zetten.

Download de guidelines (PDF, 196.83 KB)

Laatst bijgewerkt
23 februari 2024