Table of Contents

  Belgische genomineerden van de nationale selectie 2020

   “Het internet. Ook uw zaak.” - Agentschap Innoveren & Ondernemen

  Awardscotegorie : Investering in ondernemingsvaardigheden

  Het internet. Ook uw zaak’ wil alle handelaars stimuleren om werk te maken van hun online activiteiten. Via deze campagne willen we hen op weg te zetten met o.a. een overzicht van de mogelijkheden voor hun zaak, concrete tools, praktische tips en informatieve bijeenkomsten. En niet te vergeten: inspiratie van collega-handelaars.

  Uit tussentijdse meting blijkt dat het aandeel handelaars dat aan e-commerce doet steeg van 18 naar 32 %. Het percentage dat geen enkele online aanwezigheid heeft, daalde van 18 tot 8 %. Met positief effect op de omzet tot gevolg, zowel online als in de winkel.

  Links :

  “Digital Wallonia International” - Wallonia Export-Investment Agency met het Agence du Numérique

  Awardscategorie : Ondersteuning van de internationalisering van ondernemingen

  Digital Wallonia International biedt een programma van internationale missies aan en heeft een netwerk van tien hubs ontwikkeld die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de Waalse digitale ondernemingen in hun internationale ontwikkeling. Deze hubs worden ingezet in steden en regio's die gekenmerkt zijn door een hoog niveau aan digitale innovatie, om de Waalse startups en ondernemingen uit deze sector een bevoorrecht aanspreekpunt te bieden dat de groei van hun activiteiten kan versnellen en hun relaties met de lokale gemeenschappen kan vergemakkelijken. Het is de bedoeling om de zichtbaarheid en de aanwezigheid van de Waalse digitale sector op internationaal vlak te vergroten. Meer dan 360 digitale ondernemingen en startups hebben deelgenomen aan de 75 internationale evenementen die sinds 2016 werden aangeboden.

  Links :

  Overzicht Belgische deelnemers en genomineerden sinds 2006

  De voorbije 14 edities namen niet minder dan 83 projecten deel aan het Belgische luik van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Het gaat om 47 Nederlandstalige en 36 Franstalige projecten.

  Lijst van alle projecten  (PDF, 405.3 KB)

  Tijdens elke editie koos de Belgische jury uit de kandidaturen twee projecten om voor België deel te namen aan het Europese niveau van deze wedstrijd.

  Overzicht van de projecten die voor België deelnamen aan het Europese niveau (PDF, 395.53 KB)

  De projecten aangeduid in het blauw kaapten later op het Europese niveau een Award weg. De projecten in het oranje moesten zich tevreden stellen met een plaatsje als runner-up. 

  Laatst bijgewerkt
  8 januari 2021