Re-open EU

Re-open EU: Commissie lanceert nieuw webplatform voor een veilige hervatting van het vrije verkeer en het toerisme in de EU

De Europese Commissie lanceert “Re-open EU”, een webplatform met essentiële informatie om het vrije verkeer en toerisme in Europa veilig te hervatten. Om mensen te helpen hun reizen en vakantie met vertrouwen te plannen, geeft het platform realtime-informatie over

  • de grenzen
  • de beschikbare vervoermiddelen
  • reisbeperkingen
  • maatregelen voor de volksgezondheid en veiligheid zoals het afstand houden of het dragen van gezichtsmaskers
  • andere praktische informatie voor reizigers.

Het “Re-open EU”-platform is een van de maatregelen uit het pakket voor toerisme en vervoer van 13 mei 2020 van de Europese Commissie. Het doel: het reizen en toerisme in de EU veilig helpen herstellen, met de nodige voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid.

“Re-open EU” wordt een belangrijk referentiepunt voor iedereen die in de EU reist, gezien het actuele informatie van de Commissie en de lidstaten op één plaats centraliseert. Via een interactieve kaart kunnen mensen landspecifieke informatie over elke EU-lidstaat inzien, met updates over de nationale maatregelen en praktisch advies voor bezoekers in het land.

Het platform is gemakkelijk toegankelijk vanaf vaste en mobiele toestellen via: https://reopen.europa.eu/. “Re-open EU” en de informatie is beschikbaar in de 24 officiële talen van de EU.

Geef het voorbeeld, stop het virus!

Laatst bijgewerkt
10 maart 2021