Coronavirus: informatie voor reizigers

De coronavirusepidemie heeft belangrijke gevolgen hebben voor reizigers die te maken kregen met geannuleerde reizen of vluchten door reisorganisatoren, luchtvaartmaatschappijen of hoteluitbaters. Sommigen hebben op eigen initiatief afgezien van hun reis door het virus. De informatie op deze webpagina’s helpt hen om zich te beschermen zonder fouten te maken. Ze blijft geldig.

Nu de grenzen opnieuw open zijn, is de vraag wat de beste manier is om te reizen en tegelijk de veiligste voor onze gezondheid. De website info-coronavirus.be geeft een volledig overzicht van de maatregelen die België aan reizigers heeft opgelegd, met inbegrip van de stappen die moeten worden ondernomen bij terugkeer naar ons land.

Het is in elk geval uiterst belangrijk om voor het vertrek het reisadvies op de website van de FOD Buitenlandse Zaken te raadplegen. Dat om de situatie en de genomen maatregelen in het land van bestemming te kennen.

Daarom raden we toekomstige reizigers ook aan om vooraleer ze effectief iets boeken, goed de algemene voorwaarden na te gaan die gelden voor vliegtickets (annulatie, omboeking …), een verblijf (hotel, vakantiehuis …), evenementen (sport, festival …) of eventuele verzekeringen (annulatie of reisbijstand). Het platform “Re-open EU” van de Europese Commissie is ook een nuttige informatiebron.

Geef het voorbeeld, stop het virus!

Laatst bijgewerkt
9 maart 2022

Laatste nieuws voor dit thema