Brexit Impact Scan

De brexit wordt op 29 maart 2019 een feit

Op 29 maart wordt het Verenigd Koninkrijk (VK) een land buiten de EU. Het VK is evenwel een belangrijke handelspartner van België.

Bent u ondernemer en doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of bent u dat van plan? Ook als u het niet verwacht, kan de brexit toch gevolgen hebben voor uw onderneming. U heeft er dus belang bij te onderzoeken wat het voor u kan betekenen.

Doe de Brexit Impact Scan en bereid u voor op de brexit!

Start nu al uw voorbereiding en maak een inventarisatie van de mogelijke impact van de veranderingen op uw bedrijfsactiviteiten. U krijgt hoe dan ook met nieuwe regels te maken. En het is verstandig om tijdig een plan op te stellen.

Ga uit van de spelregels van de Wereldhandelsorganisatie, met douanetarieven en grenscontroles en het VK als niet-EU-land. Bekijk de gevolgen op productniveau voor in- en uitvoer, op niveau van uw contracten, van intellectuele eigendom, van uw personeelsbeleid, ...

Doe de Brexit Impact Scan en krijg tips op maat zodat u zich goed kunt voorbereiden.

De FOD Economie doet al het mogelijke om de teksten van deze webpagina’s en de Brexit Impact Scan zo vlug mogelijk aan te passen bij wijzigingen.

Deze pagina’s en de scan geven u het best mogelijke advies voor uw bedrijf op basis van de situatie zoals die vandaag gekend is. De informatie geeft u geen definitief uitsluitsel aangezien nog onduidelijk is hoe de brexit-onderhandelingen zullen aflopen en hoe dat er dan precies gaat uitzien.

Blijf daarom de actualiteit en de ontwikkelingen over de brexit volgen zolang de onderhandelingen lopen.

Doe de brexit Impact Scan

Laatst bijgewerkt
25 september 2018

Laatste nieuws voor dit thema

 1. Ondernemingen

  Prijzenobservatorium - Lichte versnelling van de totale inflatie in 2018 in België

 2. Consumentenbescherming
  Ondernemingen

  De FOD Economie is op zoek naar nieuwe medewerkers en stagiairs

 3. Ondernemingen

  Hoe kunt u zich laten erkennen als ambachtsman of -vrouw?