Table of Contents

  Innoviris heeft als opdracht om onderzoek, ontwikkeling en innovatie te ondersteunen en te stimuleren in en voor Brussel via de financiering van innovatieve projecten die uitgevoerd worden door ondernemingen, onderzoeksorganisaties en non-profitorganisaties.

  Activiteiten van Innoviris inzake promotie van innovatie en intellectuele eigendom

  Innoviris heeft een grote waaier aan financieringsprogramma’s die iedere schakel in de innovatiewaardeketen dekken. Die verschillende programma’s, met elk hun eigen doelstellingen en voorwaarden worden uitgelegd op de website van het Instituut. Innoviris levert zo een belangrijke bijdrage aan de bevordering en de stimulering van innovatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het bijzonder betreffende de intellectuele eigendom bedraagt de tussenkomt van Innoviris 50%.

  Wat intellectuele eigendom betreft, heeft Innoviris de tool “PATENTS” ontwikkeld, die Brusselse kmo’s in staat stelt om gedeeltelijk de kosten te dekken die gepaard gaan met het indienen van octrooien (50% tussenkomt van Innoviris).

  Innoviris biedt ook innovatievouchers aan waarmee kmo's in de regio een beroep kunnen doen op dienstverleners om een analyse uit te voeren van de freedom to operate of de octrooieerbaarheid van innovatieve producten of diensten.

  Instrumenten voor de promotie van innovatie

  De website van het instituut is het belangrijkste communicatiekanaal: innoviris.brussels. Innoviris is ook actief op sociale media: Twitter, LinkedIn en Facebook. Bovendien ontvangen meer dan duizend geabonneerden elke maand de nieuwsbrief.

  Naast die digitale aanwezigheid is Innoviris ook aanwezig op heel wat salons en andere conferenties. Het instituut organiseert het hele jaar door ook verschillende evenementen.

  Tot slot staat het personeel van Innoviris ook steeds mensen tot dienst, via telefoon of vergaderingen.

  Contact

  Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie
  Charleroise Steenweg 112
  1060 Sint-Gillis

  Website: www.innoviris.brussels

  Tel. : +32 2 600 50 36
  Fax: +32 2 600 50 47
  e-mail : info@innoviris.be

  Laatst bijgewerkt
  8 november 2022