Table of Contents

  Opgelet! Neem inlichtingen vooraleer een hospitalisatieverzekering op te zeggen want het gaat om een nuttige verzekering. Verken niet enkel de markt van de private verzekeringen maar kijk ook naar de maatschappijen van onderlinge bijstand bij een ziekenfonds die uw risico kunnen verzekeren.

  Met eerbiediging van de wettelijke voorwaarden kunnen zowel de private verzekeraars als de maatschappijen van onderlinge bijstand hun premies aanpassen.

  Het volgende onderscheid dient gemaakt te worden:

  • De private verzekeraar kan de hospitalisatieverzekering niet opzeggen. Het gaat hier inderdaad om een levenslange overeenkomst.

  • De statuten van de maatschappij van onderlinge bijstand die verzekeringsproducten aanbiedt leggen onder meer de uitsluitingsvoorwaarden vast van de aangeslotenen. De overeenkomst is levenslang voor zover de verzekeringnemer lid blijft van het ziekenfonds dat via de maatschappij van onderlinge bijstand de verzekeringsproducten aanbiedt.

  • Wanneer de aansluiting bij de dienst hospitalisatie van een ziekenfonds verplicht is, blijft u lid van deze dienst zolang u aangesloten blijft bij het ziekenfonds.

  Laatst bijgewerkt
  15 januari 2018

  Laatste nieuws voor dit thema

  1. Consumentenbescherming
   Financiële diensten

   Een goede verzekering voor een zorgeloze reis

  2. Financiële diensten

   Een voertuig op krediet kopen… Welke formule kiezen?