Tips voor de aankoop van batterijen

Zorg ervoor dat u de juiste batterijen voor uw apparaat aanschaft. Volg de instructies van de fabrikant.

Tips voor een veilig gebruik van batterijen

Batterijen kunnen in brand vliegen als ze te heet worden. Laadt uw telefoon niet op op warme plaatsen, zoals in direct zonlicht, op radiatoren of kachels in huis. Laat de telefoon tijdens het rijden nooit op het dashboard van de auto liggen terwijl die wordt opgeladen. Oververhitting door het ventilatiesysteem van de auto of direct zonlicht door de voorruit kan gevaarlijk zijn voor het apparaat, voor u en de mensen in de auto.

Telefoons, tablets en computers mogen niet worden opgeladen terwijl ze in een tas, zak of onder een kussen zitten. Apparaten die op batterijen werken, moeten kunnen "ademen” tijdens het opladen. Is dat niet het geval, dan kunnen ze oververhit raken en het risico op brand is reëel.

Plaats nooit onbeschermde reservebatterijen in uw zak of tas. Ze kunnen in contact komen met metalen onderdelen (zoals sleutels of munten). Er bestaat een risico op kortsluiting van buitenaf en op brand of een explosie.

Batterijen kunnen verbazingwekkend snel oververhit raken als ze beschadigd of oud zijn. Als u merkt dat uw apparaat op batterijen ongebruikelijke warmte afgeeft, dan vervangt u onmiddellijk de batterij. Vervang oude batterijen met het specifieke model dat door de fabrikant wordt voorgeschreven.

Laatst bijgewerkt
24 oktober 2023

Laatste nieuws voor dit thema