Table of Contents

  Tips voor de aankoop

  Bij de aankoop van een fietszitje is het belangrijk om het gewicht en de lengte van het kind te controleren, zodat het zitje de juiste afmetingen heeft. Als de rugleuning van het zitje niet hoog genoeg is, bestaat er risico op nek- en hoofdletsel. Als het zitje geen voetsteun heeft, kunnen de voeten van het kind in het wiel komen. Het is ook belangrijk om te controleren of de fiets geschikt is voor het betreffende kinderzitje, aangezien sommige bevestigingen niet altijd compatibel zijn met fietsen.

  Tips voor een veilig gebruik

  Controleer voor gebruik of het kinderzitje geschikt is voor de leeftijd en grootte van het kind en het type fiets.

  Volg nauwgezet de instructies van de fabrikant voor een juiste montage van het zitje. Zorg dat het zitje op de juiste plaats en goed vast zit, anders loopt het kind het risico van te vallen. 

  Controleer bij elk gebruik dat het zitje juist is gemonteerd, of het kind veilig vastzit. Controleer voor elk gebruik of het zitje goed vastzit, of het kind goed is geïnstalleerd en vastgezet en of de bandjes niet loshangen (ze kunnen vast komen te zitten in het wiel).

  Kinderfietszitjes kunnen na verloop van tijd achteruitgaan, vooral als fietsen lang buiten staan. Het zitje kan beschadigd raken en er kunnen scheuren en gaten in komen. Scherpe randen waar niet op wordt gelet, kunnen snijwonden en schrammen veroorzaken. Kleine vingers kunnen bekneld raken, waardoor de bloedsomloop kan stoppen en weefselschade kan ontstaan. Controleer het fietszitje regelmatig om de veiligheid van het kind te beschermen.

  Na aankoop, als het kinderzitje door de fabrikant wordt teruggeroepen vanwege veiligheidsredenen, moeten consumenten het product direct terugbrengen.

  Laatst bijgewerkt
  27 september 2022

  Laatste nieuws voor dit thema