Het internet en sociale netwerken zijn een ware goudmijn voor oplichters. Ze vinden er een schat aan informatie over hun potentiële slachtoffers. Ze opereren vaak vanuit het buitenland en zijn daarom moeilijk op te sporen.

Met die informatie nemen ze contact met u op via dezelfde kanalen of via e-mail om geld van u af te persen, door zich voor te doen als een bekende of een bekende instelling (uw bank, een overheidsdienst, een bekend bedrijf, enz.).

Alle listen zijn goed om u geld afhandig te maken: ze verleiden u met aantrekkelijke voorstellen, spelen in op uw gevoelens, chanteren u of gaan zelfs zo ver dat ze u bedreigen.

In de meeste gevallen proberen oplichters uw persoonlijke gegevens of bankrekeningnummer te achterhalen. En heel vaak sturen ze u berichten met een link waarop u moet klikken. Als u dat doet, trapt u in hun val!

Hoe dan ook, wees extra waakzaam zodra u iets niet begrijpt of zodra iets vreemd overkomt in een ontvangen bericht! Informeer u op een andere manier. En klik vooral niet op de link!

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2023

Laatste nieuws voor dit thema