""

Situatieschets

U wordt telefonisch uitgenodigd om een meubelzaak te bezoeken. Als u als koppel komt, krijgt u een of meer cadeaus. U gaat in op de uitnodiging. Tijdens uw bezoek worden u grote kortingen beloofd als u de dag zelf koopt.

Risico

Met deze praktijk wordt u naar een winkel gelokt waar u niet spontaan naartoe zou gaan. Bedoeling is om u dingen te laten kopen die u niet echt nodig heeft. De meubels zijn te hoog geprijsd, maar de bedreven verkopers trachten u met hun verkooppraatjes en aanzienlijke kortingen te overtuigen. Zonder bedenktijd kunt u de producten en prijzen van concurrenten niet vergelijken.

Tips

Als u dergelijke telefoontjes krijgt, hang dan snel op! Ga niet in op de uitnodiging. Bent u toch van plan om meubels te kopen, vergelijk dan eerst de aanbiedingen en de prijzen van meerdere winkels. Ook al komt de eigenaar van de zaak op de proppen met grote kortingen, vergeet niet dat het meestal gaat om een gedwongen verkoop.

In de val gelopen?

Verwittig de Economische Inspectie via ConsumerConnect. Op dat platform vindt u ook informatie over uw rechten als consument.

Download de fiche (PDF, 246.64 KB)

Laatst bijgewerkt
7 juni 2024