""

Situatieschets

U loopt uw huis uit, slaat de deur dicht en... uw sleutels zitten nog aan de binnenkant. U belt snel een slotenmaker, die beweert u voor 100 euro uit de nood te helpen. Maar na de herstelling rekent hij u 450 euro aan ...

Risico

Niet alle noodherstellers zijn oplichters! Maar zonder schriftelijke prijsopgave bestaat de kans dat u overgeleverd bent aan personen met slechte bedoelingen, die u astronomische bedragen vragen voor herstellingen die veel goedkoper kunnen gebeuren.

Tips

Neem niet blindelings contact op met de eerste firma die bij uw zoektocht op het internet verschijnt. Kies voor professionals die u kent of van wie u weet dat ze bij u in de buurt zijn gevestigd. Laat u niet verblinden door belachelijk lage prijzen. Die aanbiedingen zijn vaak te mooi om waar te zijn. Vraag altijd een schriftelijke en volledige prijsofferte vóór de herstelling. En als er tijdens de herstelling extra werk nodig blijkt, vraag dan ook schriftelijk de prijs vóór de uitvoering daarvan. Dringende herstelling nodig? Ga niet overhaast te werk!

In de val gelopen?

Meld de fraude aan de Economische Inspectie via ConsumerConnect. Op dat platform vindt u ook informatie over uw rechten als consument.

Download de fiche (PDF, 247.73 KB)

Laatst bijgewerkt
7 juni 2024