""

Situatieschets

U wil dolgraag naar “Queens of the Dark Moon”, maar het concert is al uitverkocht. Gelukkig vond u een website die nog tickets aanbiedt. Toegegeven, ze zijn heel duur, maar voor “Queens of the Dark Moon” wil u graag extra betalen.

Risico

In België is het verboden concerttickets door te verkopen tegen een hogere prijs dan de organisator vaststelde. Door tickets te kopen bij een niet-officiële doorverkoper, loopt u het risico dat u geen toegang krijgt tot het optreden, terwijl u uw ticket te goeder trouw kocht …  en bovendien tegen een buitensporige prijs!

Tips

Koop alleen tickets bij officiële verkopers. Vermijd dus websites die concerttickets doorverkopen! Vaak gaat het om buitenlandse sites die niet onderworpen zijn aan de Belgische wetgeving. Hun activiteit is enkel legaal in hun land. Wees op uw hoede met een “.be”-webadres: dat is niet noodzakelijk een Belgische site; u bent dus niet altijd beschermd.

In de val gelopen?

Verwittig de Economische Inspectie via ConsumerConnect. Op dat platform vindt u ook informatie over uw rechten als consument.

Download de fiche (PDF, 276.92 KB)

Laatst bijgewerkt
7 juni 2024

Laatste nieuws voor dit thema