U hebt misschien al reclame of publiciteit gezien voor thuiswerk en bijverdiensten in streekkranten en op het internet. U moet daarvoor naar een duur nummer bellen waarbij u ontzettend lang aan het lijntje wordt gehouden. U wordt bestookt met nutteloze informatie en/of moet een lange inschrijving ondergaan. U wordt echter nooit terug gecontacteerd over deze bijverdienste.

Let op voor oplichters

Vele mensen zijn op zoek naar een middel om van thuis uit hun koopkracht te vergroten. Wees echter waakzaam dat u niet in de valstrik loopt van malafide personen. Sommige aanbieders van dit soort diensten gebruiken dure telefoonlijnen of sms-diensten om de werkzoekende in te schrijven. De kosten voor de inschrijving kunnen al snel oplopen tot enkele tientallen euro. Na uw inschrijving hoort u echter niets meer van hen. De werkzoekende blijft achter met een financiële kater.

De juiste prijs?

Als u voor de etalage staat en een nieuwe broek wilt kopen, wil u normaliter de prijs ervan op voorhand kennen. Dat doet u door naar het prijskaartje te kijken. Prijzen voor telefoon- en sms-diensten kunnen ook erg verschillen. Het is dus aan te raden goed te kijken welke prijs u zult moeten betalen voor deze diensten.

Geschillen en klachten 

  • Als u het slachtoffer bent van consumentenbedrog dan kunt u dit melden aan het Meldpunt.
Laatst bijgewerkt
3 februari 2023

Laatste nieuws voor dit thema