Hoe zit dat in elkaar met die advertenties voor reclame op uw wagen?

Er wordt u gevraagd om naar een duur Premium-Rate nummer te bellen. Tijdens dit telefoongesprek worden u een hele waslijst aan gegevens gevraagd, o.a. over uzelf, uw wagen en uw rijgedrag. Na dit gesprek wordt u verteld dat u, als u over het juiste profiel beschikt, terug zal gecontacteerd worden. Dit gebeurt echter nooit.

Stokken in de wielen

De brandstofprijzen swingen de pan uit. Het klinkt dan ook zeer aanlokkelijk om geld te verdienen met uw wagen. Wees op uw hoede voor bedrijven die het niet altijd even goed met u menen. Dikwijls opereren deze firma’s via een Belgisch telefoonnummer, echter blijkt dit meestal te gaan om buitenlandse bedrijven. Zij wensen een nieuw product te lanceren waarvoor uw wagen het ideale reclamebord blijkt. In de praktijk zijn ze echter enkel uit op winstbejag. Uw wagen voldoet immers nooit aan de nodige vereisten.

De juiste prijs?

Als u voor de etalage staat en een nieuwe broek wilt kopen, wil u normaliter de prijs op voorhand weten. Dat doet u door naar het prijskaartje te kijken. Prijzen voor telefoon- en sms-diensten kunnen ook erg verschillen. Het is dus aan te raden goed te kijken welke prijs u zult moeten betalen voor deze diensten.

Geschillen en klachten

Laatst bijgewerkt
3 februari 2023

Laatste nieuws voor dit thema