""

Much more than a market

Uitgever
Séverine Waterbley
Auteur(s)

Enrico Letta

Publicatiedatum

In 2023 vierde de Europese Unie 30 jaar interne markt, een van haar grootste successen. Dankzij de interne markt is het dagelijkse leven van burgers en bedrijven gemakkelijker geworden en zijn banen en groei in de hele EU bevorderd. Vandaag staat dat kostbare bezit voor nieuwe uitdagingen.

In juni 2023 gaf de Europese Raad het Spaanse en Belgische voorzitterschap de opdracht om het politieke debat van de volgende EU-legislatuur voor te bereiden en er een bijdrage aan te leveren door een verslag op hoog niveau over de toekomst van de interne markt. Op vraag van vicepremier Dermagne steunde de FOD Economie het werk van de heer Letta, voorzitter van het Jacques Delors Institute en voormalig voorzitter van de Italiaanse ministerraad.

Op 18 april 2024 overhandigde Enrico Letta aan de Europese leiders een onafhankelijk rapport getiteld "Much more than a Market". Het rapport bevat aanbevelingen over hoe de interne markt kan worden versterkt om een duurzame toekomst en welvaart voor alle EU-burgers te garanderen.

 

Een vertaling in het Frans en Nederlands is binnenkort beschikbaar.

Laatst bijgewerkt
22 april 2024