Controlecampagne Prosafe

Europese Controlecampagne JA2015 Fopspenen en fopspeenhouders - Belgische resultaten 2017

Uitgever
FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Publicatiedatum

Table of Contents

  Deze Europese campagne vindt plaats in het kader van de gezamenlijke actie ("Joint Action") JA 2015, die door Prosafe wordt gecoördineerd. De campagne startte in mei 2016.

  De volgende landen nemen deel aan deze campagne: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Griekenland, IJsland, Letland, Litouwen, Malta, Nederland en Roemenië.

  Deze campagne heeft als doel om de conformiteit en veiligheid na te gaan van de fopspenen en fopspeenhouders die op de Europese markt aanwezig zijn en erop toe te zien dat niet-conforme en/of gevaarlijke producten van de markt worden gehaald.

  Er bestaan 2 types van fopspeenhouders: de "functionele fopspeenhouders", die zijn samengesteld uit een lint en een systeem voor bevestiging op een kledingstuk en "speelgoed"-fopspeenhouders, die een speelwaarde hebben daar zij een speelgoedelement bevatten (een knuffel, parels enz.).

  In totaal werden voor alle deelnemende landen 197 producten geselecteerd, meer bepaald 73 fopspenen, 79 "functionele" fopspeenhouders en 45 "speelgoed"-fopspeenhouders. In België werden 17 stalen genomen: 6 fopspenen, 4 "functionele" fopspeenhouders en 7 "speelgoed"-fopspeenhouders. Deze werden geselecteerd via webwinkels en bij distributeurs en producenten.

  De technische tests werden uitgevoerd door het geaccrediteerde laboratorium IISG, Istituto Italiano Sicurezza dei Giocattoli - Italiaans instituut voor de veiligheid van speelgoed), dat deel uitmaakt van de groep UL-ICQ en gevestigd is in Cabiate (Milaan) in Italië.

  Laatst bijgewerkt
  19 januari 2018