""

Concurrentievermogen vervaardiging van voedingsmiddelen en dranken – juni 2024

Uitgever
Séverine Waterbley
Auteur(s)

Stéphanie Bonnard, Grégory Claude, Barnabé Donnay, Gilles Goossens, Julien Boyelo Loposso en Liliane Turloot

Publicatiedatum

Ondanks een minder gunstige conjunctuur is het exportmarktaandeel van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie gestabiliseerd tussen 2018 en 2022. Ons land is dus gespecialiseerd in voedingsproducten en dranken. Het concurrentierapport behandelt de determinanten van het concurrentievermogen (loonkosten, energie, investeringen, arbeidsmarkt, enz.) evenals de resultaten die zijn behaald dankzij de sterktes en zwaktes van ons land. Zoals vaak op het gebied van concurrentievermogen is de Belgische prestatie gemengd, met enerzijds kosten die zwaar wegen op de bedrijven en anderzijds een hoogproductief vakmanschap.

Laatst bijgewerkt
29 juli 2024