Table of Contents

  Ben je jurist en wil je bijdragen tot het beschermen van de rechten van auteurs ten voordele van de duurzame werking van de goederen- en dienstenmarkt in België? Spreekt het verstrekken van adviezen, het verwerven van kennis en het delen van informatie over auteursrecht jou aan? Solliciteer dan nu voor deze job!

  Als jurist in Intellectuele Eigendom word je tewerkgesteld binnen de Dienst voor de Intellectuele Eigendom – Dienst Auteursrecht van de Algemene Directie Economische Reglementering die deel uitmaakt van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

  Interesse in een job als jurist?

  Functieomschrijving

  Je opdracht bestaat onder meer uit het technisch beheren van de regelgeving inzake auteursrecht, maar ook uit verlenen van adviezen aan de bevoegde minister en het informeren van burgers en andere belanghebbenden.

  Een greep uit het takenpakket:

  • Je beheert de bestaande wetgeving inzake Intellectuele Eigendom – Auteursrecht door een juridische analyse uit te voeren, juridisch advies te verlenen aan de minister, en voorstellen van de administratie (b.v. voorontwerpen van wet en van KB) uit te werken. Je informeert klanten en tracht hierdoor de algemene kennis over de regelgeving te verbeteren.
  • Je bereidt standpunten voor de Minister voor en stelt concrete acties voor ten aanzien van bijzondere juridische of economische problemen.
  • Je vertegenwoordigt de Dienst en verdedigt de belangen van de FOD Economie tijdens externe vergaderingen.
  • Je maakt gebruik van je expertise in Intellectueel Eigendomsrecht om een visie op korte en lange termijn uit te werken. Als expert wil je je kennis uitdiepen en neem je actief deel aan studiedagen en andere opportuniteiten die leiden tot het vergroten van je kennis.
  • Je coördineert het secretariaat van een consultatieve Raad of commissie en doet voorstellen om de efficiëntie en samenhang van het team te verhogen.

  Je werkomgeving

  Vanuit het kantoor te Brussel (Vooruitgangstraat 50) zal jij de Dienst voor de Intellectuele Eigendom, die bevoegd is voor de bescherming van de intellectuele eigendom in België, versterken. Het kantoor is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze dienst maakt deel uit van de FOD Economie, een team van 1700 werknemers die respect en samenwerking hoog in het vaandel dragen. In een sterk veranderende Belgische en internationale economische context bestaat de missie van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie erin de voorwaarden te scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt in België. En daar kan jij aan meewerken!

  Jouw profiel

  Ben je jonger dan 26 jaar en heb je een analytische geest die gebeten is door het lezen van nationale en internationale wetteksten en wil je graag expertise opbouwen binnen het domein van de Intellectuele Eigendom? Krijg je veel voldoening uit het behalen van uitstekende resultaten en ben je niet bang om je eigen functioneren in vraag te stellen om tot meer inzichten te komen? Is het verstrekken van adviezen jou op het lijf geschreven en ben je klantgericht? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

  Ons aanbod

  We bieden jou een startbaanovereenkomst aan, dit is een contract van bepaalde duur (1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging) voor personen jonger dan 26 jaar. Zo krijg je de kans om een eerste werkervaring op te doen.

  Daarnaast bieden we jou een aantrekkelijke minimum aanvangswedde van 37.346,97 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen) met heel wat voordelen, zoals:

  • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
  • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
  • voordelige hospitalisatieverzekering
  • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
  • voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
  • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
  • allerlei sociale voordelen
  • beschikken over een laptop
  • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
  • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
  • mogelijkheid om eventuele overuren in recup op te nemen
  • mogelijkheid tot telewerk
  • glijdende werkuren in een 38-uren week
  • 31 dagen jaarlijks verlof
  • mogelijkheid om eerdere werkervaring te laten erkennen als geldelijke anciënniteit.

  Ontdek alle informatie en voordelen over werken bij de FOD Economie en aarzel niet de getuigenissen van onze medewerkers te bekijken.

  Ben je enthousiast en heb je een licentiaat/master/doctor in de rechten?

  Solliciteer dan nu door je motivatiebrief met CV te mailen naar:  Julie.Devisscher@economie.fgov.be.

  Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met jou op.

  Solliciteer nu!

  Procedure

  Na het screenen van je CV en motivatiebrief, beslissen wij of we jouw kandidatuur weerhouden. Zo ja, dan nodigen wij jou graag uit op gesprek. Een eerste gesprek zal plaatsvinden op 20 december 2019 (datum onder voorbehoud). Verloopt dat gesprek ontzettend goed en ben jij de eerste laureaat? Proficiat! Dan mag jij aan de slag als jurist bij de FOD Economie. Ben je niet de eerste gerangschikt? Niet getreurd, misschien kunnen wij jou een andere functie aanbieden die voor jouw profiel past.

  Heb je nog vragen?

  Neem contact op via Julie.Devisscher@economie.fgov.be of 02/277.95.69.