Studie over territoriale leveringsbeperkingen

Analyse van de resultaten en mogelijke maatregelen: workshop op 11 december

Territoriale leveringsbeperkingen zijn handelspraktijken die verhinderen dat een detail- of groothandelaar zich vrij kan bevoorraden bij de leverancier van zijn keuze in de lidstaat van zijn keuze.

Leveringsweigeringen, verpakkingsafwijkingen, leveringsbeperkingen, de studie van de Europese Commissie over territoriale leveringsbeperkingen toont aan dat de helft van de ondervraagde groot- en detailhandelaren in consumptiegoederen problemen heeft ondervonden bij de bevoorrading van producten uit andere landen van de Europese Unie.

Uit de studie blijkt ook dat die praktijken de grensoverschrijdende handel in de interne markt beperken en de prijs van meerdere categorieën van producten voor de consument beïnvloeden.

Alle informatie over de studie vindt u op de website van de Europese Commissie:

Workshop: analyse van de resultaten en mogelijke acties

De Europese Commissie organiseert op 11 december een workshop met vertegenwoordigers van alle belanghebbenden (detail- en groothandelaars, leveranciers, consumenten, academici, lidstaten, Europese Commissie). Het doel: de resultaten van het onderzoek bespreken en mogelijke acties overwegen.

De informatie over de workshop vindt u op de website van de Europese Commissie.

Laatst bijgewerkt
11 december 2020