Steun de campagne integratie maatschappelijk verantwoord ondernemen in ondernemingen

De laatste maanden is België getroffen door twee grote rampen. Ten eerste, de COVID-19-gezondheidscrisis heeft ons geconfronteerd met het verlies van talloze mensenlevens. Ten tweede hebben de overstromingen in juli het leven en de thuis van veel mensen verwoest. Beide crises hebben ook een enorme impact op de economie. Nu de tijd rijp is voor herstel, wordt het steeds duidelijker dat het niet meer mogelijk is om “zoals voorheen” te handelen.

Europa heeft zich ertoe verbonden om niet minder dan 5,9 miljard euro aan België toe te kennen om het herstel van de Belgische economie naar een duurzamere, digitale en solidaire economie te financieren. In die context is het concept van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en de uitvoering ervan van essentieel belang voor zowel de bedrijven als de burgers en de overheden.

Wat zijn de voordelen van mvo voor kmo’s?

Het toepassen van mvo biedt bedrijven veel voordelen. Bijvoorbeeld:

  • een commercieel voordeel;
  • loyaliteit van de klanten en de werknemers;
  • een aantrekkelijke factor voor investeerders;
  • grotere veerkracht en een proactieve keuze;
  • het maakt de cirkel rond…

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is echter niet noodzakelijk een bekend begrip voor kmo’s, die geneigd kunnen zijn te denken dat dat enkel voor grote ondernemingen of multinationals is weggelegd.

Daarom wil de FOD Economie de kmo’s te sensibiliseren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het doel is hen te informeren over de voordelen die zij kunnen halen uit de uitvoering van dergelijke engagementen en hen in dit proces aan te moedigen.

Meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Laatst bijgewerkt
24 november 2021