Koop uw tickets via een officiële site!

Hebt u nog geen ticket voor uw favoriete festival? Wees er dan snel bij en vermijd websites die tickets doorverkopen. In 2017 ontving de FOD Economie namelijk meer dan 550 meldingen over problemen met doorverkochte tickets, drie keer zoveel meldingen als in 2015.

De gulden regel is: koop uw tickets via de officiële website van de organisator van het concert, op de site van de zaal waar het concert plaatsvindt of op de officiële site van de artiest.

Welke risico’s zijn verbonden aan websites die tickets doorverkopen?

Vooreerst betaalt u als consument via deze websites een hogere prijs dan de originele ticketprijs (soms tot 10 keer meer). Daarnaast bestaat het risico dat de officiële ticketverkoper doorverkochte tickets ongeldig verklaart (“blacklisting”) en dan hebt u dus geen toegang meer tot het evenement, ook al hebt u er een extra hoge prijs voor betaald.

Wat moet u doen als u een ticket op een doorverkoopsite hebt gekocht?

Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt deze site u het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kunt u juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank.

Meld de doorverkoop eveneens bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be.

Meer informatie

Raadpleeg ook de rubriek over doorverkoop van tickets!

Laatst bijgewerkt
12 september 2019