""

De Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE) heeft zopas zijn jaarverslag 2021 gepubliceerd.

Dat verslag geeft een breed overzicht van de activiteiten en verwezenlijkingen van de DIE op het vlak van informatie, sensibilisering, registratie, boekhouding en reglementering van de intellectuele eigendom in België.

Enkele opmerkelijke feiten in 2021

  • Ondanks de diverse meer zichtbare gevolgen van de gezondheidscrisis bleef het aantal ingediende nationale octrooiaanvragen in 2021 in dezelfde verhouding als in 2020.
  • Op wetgevend vlak zette de DIE een kader op om de kunstsector te steunen en de impact van het verlies aan inkomsten als gevolg van de coronaviruspandemie op te vangen.
  • Er werden twee nieuwe organen op het gebied van intellectuele eigendom opgericht: het Instituut voor Octrooigemachtigden en de Raad voor het Kwekersrecht voor de bescherming van nieuwe plantenrassen.

Nieuw: ontdek de belangrijkste feiten en cijfers van de DIE in een oogopslag

Dit jaar zorgt de DIE voor een primeur door aan zijn traditionele jaarverslag een synthetisch en visueel overzicht toe te voegen van zijn belangrijkste feiten, cijfers en verwezenlijkingen in 2021. Surf doorheen het overzicht en ontdek zo de actualiteit van de DIE.

Laatst bijgewerkt
15 juni 2022