AI

Al zolang de mensheid bestaat, is het streven naar sociale en economische vooruitgang een inherent onderdeel van ons ‘mens-zijn’. Het is de gemeenschappelijke noemer tussen studenten, werknemers, gepensioneerden en bedrijfsleiders.

We willen allemaal een betere en betaalbare gezondheidszorg, oplossingen voor de opwarming van de aarde, meer werkgelegenheid, meer koopkracht, onze levenskwaliteit en die van onze kinderen verbeteren, ...

Wij geloven dat uit technologische vooruitgang, sociale vooruitgang voortkomt. En vandaag is Artificiële Intelligentie (AI) de motor achter die vooruitgang. AI kan ziekten helpen voorkomen, ons energieverbruik doen dalen, eentonig werk weer boeiend en talrijke producten goedkoper maken, zelfs verkeer vlotter doen verlopen.

Maar er is nog veel werk aan de winkel als we ten volle willen benutten wat AI ons te bieden heeft. Decennialang is ons land een voorloper geweest op het gebied van technologie en AI. Maar nu riskeren we dat we achterlopen op vele landen die reeds veel verder staan met hun investeringen in AI.

Daarom is het hoog tijd om ambitieus te zijn en lef te tonen om ons land voor te bereiden op een toekomst die onoverkomelijk digitaal zal zijn. Door lokale initiatieven te steunen en de kans te geven om te groeien, kunnen we België internationaal op de kaart zetten. Om die kans met beide handen te grijpen, hebben wij de “AI 4 Belgium”-coalitie opgericht.

“AI 4 Belgium” is een gemeenschappelijke aanpak die erop gericht is om Belgische mensen en organisaties in staat te stellen de kansen van artificiële intelligentie te grijpen en tegelijkertijd de transitie op een verantwoorde manier te vergemakkelijken. “AI 4 Belgium” wil België positioneren in het Europese AI-landschap.

Raadpleeg de resultaten van de peiling door IPSOS voor de FOD Economie, in samenwerking met AI 4 Belgium

en ook de aanbevelingen van de experten.

Laatst bijgewerkt
17 april 2019