26.04.2018 Werelddag van de Intellectuele Eigendom – Thema van dit jaar: “Vrouwen als drijvende kracht in innovatie en creativiteit”

Powering change: Women in innovation and creation

Table of Contents

  De Werelddag van de Intellectuele Eigendom werd in het leven geroepen op initiatief van de WIPO (Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom) om de aandacht te vestigen op intellectuele eigendom en de manier waarop die innovatie en creativiteit stimuleert.

  Voor 2018 is gekozen voor het thema: “Vrouwen als drijvende kracht in innovatie en creativiteit”.

  Waarom een idee beschermen?

  De bescherming van uw intellectuele eigendomsrechten is een zekerheid voor uw onderneming en maakt het mogelijk samenwerkingsverbanden te sluiten en investeerders aan te trekken. Dus als u een ingenieus idee hebt en er financieel voordeel uit wilt halen, is het belangrijk dat u weet hoe u uw intellectuele eigendomsrechten kunt beschermen.

  Intellectuele eigendom in België

  In België kunt u uw intellectuele eigendom op verschillende manieren beschermen. De Belgische Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE) is het orgaan waar u uw octrooien voor het Belgische grondgebied registreert. Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Het BOIP en de DIE werken nauw samen, met name om ondernemers duidelijke en toegankelijke informatie te verschaffen, zodat zij hun intellectuele eigendomsrechten optimaal kunnen beschermen en uitoefenen.

  Meer informatie over de bescherming van intellectuele eigendomsrechten in België

  Raadpleeg ook de website van de WIPO voor meer informatie over de Werelddag van de Intellectuele Eigendom

  Laatst bijgewerkt
  27 april 2018