Artikel

Sterke productfiches

Inhoud

Goed ontworpen productfiches zijn absoluut noodzakelijk om aan de behoeften en zorgen van je toekomstige klanten tegemoet te komen, maar ook om hen warm te maken voor jouw product en je kansen om te verkopen te maximaliseren.

Bepaal op voorhand goed welke informatie en kenmerken niet mogen ontbreken op de productfiches.

Voor een kledingsite bijvoorbeeld moet de klant op elke pagina toegang hebben tot de keuze van maten en kleuren. Sommige tools bieden die functies niet aan.

Daarnaast bevat een fiche per product enerzijds tekst (productpresentatie, lijst van materialen/ingrediënten/technische specificaties, gebruiksadvies, enz.), en anderzijds visueel materiaal (foto's en/of video's).

In sommige gevallen kan je die informatie krijgen van je leveranciers, maar het is raadzaam deze informatie te verrijken in functie van de verwachtingen van jouw klanten. Zo kan je je onderscheiden van andere verkopers van dezelfde producten.

Er zijn twee manieren om productfiches aan je online sales systeem toe te voegen:

  • Ofwel via een handmatige ingave
  • Of via een automatische import van al je productfiches met behulp van een bestand waarvan de informatiestructuur voldoet aan de regels van het platform (bv. een CSV-bestand)

Let daar goed op want sommige low-end tools bieden niet de mogelijkheid om volledige artikelbestanden te importeren.

Volgend artikel Opzet van je onlineverkoopsysteem Specifieke elementen waar je moet aan denken