Cyberveiligheid

Frauduleuze telefoontjes over de cyberbeveiliging van uw kmo?

Bent u gecontacteerd door een bedrijf dat uw kmo een cyberbeveiligingsaudit aanbiedt? Dat bedrijf beweert samen te werken met de FOD Economie, die u een premie van 4.000 euro belooft om de audit uit te voeren?

Loop niet in de val! De FOD Economie heeft niets met deze actie te maken en biedt geen premies aan voor audits.

Indien u op zoek bent naar projecten om uw cyberveiligheid te verbeteren, biedt de FOD Economie (gratis) een aantal erkende projecten aan die u verder kunnen helpen. Voor meer informatie over deze projecten kan u terecht op mijnzaakcyberveilig.be.

Wat is cyberveiligheid?

Cybersecurity of digitale beveiliging gaat over de bescherming van uw digitale informatie, uw IT-infrastructuur en uw aangesloten apparaten. Cyberbeveiliging heeft met name tot doel de IT-infrastructuur die nodig is voor uw onderneming, uw bedrijfsgeheimen, de bestanden van uw klanten en leveranciers, uw facturen, de toegang tot uw bankrekeningen of tot uw persoonlijke informatie (foto's, enz.) enz. te beschermen.

Meer formeel wordt in artikel 2 van de Cybersecurity Act bepaald dat onder "cyberbeveiliging" wordt verstaan

de activiteiten die nodig zijn om netwerk- en informatiesystemen, de gebruikers van dergelijke systemen, en andere personen die getroffen worden door cyberdreigingen, te beschermen.

Inzicht in en verbetering van de cyberveiligheid van uw kmo

Om u te helpen uw bedrijf beter te beschermen, staan diverse middelen en informatie tot uw beschikking:

Laatst bijgewerkt
13 maart 2024