Abonnementsvalkuilen

Aan vishaak gevangen bankkaart

U ziet op Facebook een advertentie waarin u een gratis staal van een of ander product (dikwijls vermagerings- of schoonheidsproducten) wordt aangeboden. U klikt op de link en komt terecht op een pagina met bijkomende info over het product en de mogelijkheid om een gratis staal te bestellen.

Zodra u het gratis staal bestelt, beginnen de problemen. In de algemene voorwaarden, die u waarschijnlijk niet heeft gelezen, is namelijk vermeld dat u zich verbindt aan een duur abonnement. U stelt vast dat er de volgende maanden geld van uw rekening verdwijnt en dat u ongewenste pakjes krijgt toegestuurd.

Daarnaast is er een reëel gevaar dat de producten die u krijgt helemaal niet werken of soms zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

Een ondernemer mag niet alleen in de algemene voorwaarden zetten dat het om een betaald abonnement gaat. Die informatie moet ook bij het aanbod staan zodat u daar bewust voor kunt kiezen. De vervolgzendingen zijn in dit geval geen onderdeel van de overeenkomst. U hoeft er niet voor te betalen.

Lees deze tips en tricks om niet opgelicht te worden op het internet.

Geschillen en klachten

Pas!oplichting - Bezoek onze Facebookpagina over oplichting!Externe linkExterne link

Contact Center

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Contact Center

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel

Open van 9.00 tot 17.00 uur

Meer over het Contact Center

Tel.: +32 800 120 33
Fax: +32 800 120 57

Volg de FOD Economie

FacebookExterne linkTwitterExterne link